Kaza, sabah saatlerinde Çankırı-Ankara karayolu Ballıca mevkisinde meydana geldi. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'nun da içinde bulunduğu otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. İhbar üzerine 112 Acil Servis ekipleri bölgeye sevk edildi. Kazada yaralanan Vali Karaömeroğlu ile şoförü ve koruması ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vali ve beraberindekilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


ÇAYKARA'DA DA KAYMAKAMLIK YAPMIŞTI
1970  yılında Rize'de dünyaya gelen Karaömeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Rize'de, üniversiteyi ise Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı
Mülki idare amirliği mesleğine Erzincan Valiliğinde stajyer kaymakam olarak başladı. Rize'nin Çayeli ilçesinde kaymakam refikliği görevinde bulundu. İçişleri Bakanlığında yabancı dil kursuna katıldıktan sonra 8 ay süreyle İngiltere'ye gönderildi. Türkiye'ye dönüşte Ordu, Ulubey kaymakam vekilliği görevinde bulundu.

Sırasıyla; Artova, Çaykara, İdil, Bozdoğan ve Palu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Batman Vali Yardımcılığı görevinde bulundu. Vezirköprü, Ula ve Şereflikoçhisar ve Altındağ Kaymakamlığı görevlerini tamamladı.[4]

9 Haziran 2020'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte Sinop'a vali olarak atandı.[5] 18 Haziran 2020'de görevine başladı.