Bakır’ın açıklamasından derlenenler şu şekilde: 
"Türkiye'de herkes futboldan ziyade ekonomik problemlerden konuşuyor"
Türkiye’de herkes, bütün yöneticiler futboldan ziyade ekonomik problemlerden konuşuyor. Ama bu duruma kimse önem vermiyor. İnşallah futbolun daha çok konuşulduğu bir ortam olur. Futbolun geleceğine dair maalesef iyimser bakamıyoruz.

"Trabzonspor maçını kazanmak istiyoruz"
Trabzonspor maçı bizim için çok önemli. Maalesef puan olarak istediğimizi alamadık. 16 haftada netice itibarıyla iyi işler çıkaramadık. Trabzonspor maçını kazanıp, ligin ilk yarısını moralli kapatmak istiyoruz.

"Rizespor olarak maçın zorluğunun farkındayız"
Çok formda bir Trabzonspor ile karşılaşacağız. Maçın zorluk derecesini biliyoruz. Teknik ekibimiz gereken çalışmayı yapıyor. Rizespor olarak bu bilinçle hazırlanıyoruz.

"Motivasyonumuz üst seviyede"
Sürekli kaybedince oyuncular da yeteneğini sergilemede çekimser olabiliyor. Son vuruşlarda bu ortaya çıkıyor. Tabi ki Trabzonspor maçı bir derbi karşılaşması. Ama motivasyonumuz üst seviyede. Bu şanssız dönemde alacağımız puan ya da puanlarla ilk yarıyı moralli kapatmak istiyoruz.

"Herhangi bir gerginlik istemiyoruz"
Trabzonspor ile hiçbir gerginlik istemiyoruz. Kardeşler bile kendi aralarında tartışmalar yaşıyor. Daha önce gerginlikler olmuştu. Kendi problemlerimizi önce konuşmamız lazım. Tartışmalar Rizespor’a zarar verir. Temennimiz, dileğimiz gerginlik olmasın. Riskli maç kategorisinde olan bu maç inşallah lafta kalır. Güzel bir maç olmasını temenni ediyoruz.

"Önceki kırgınlıklara takılıp bunu öfkeye dönüştürmemek lazım"
Yöneticilerin de gerginlik üretecek açıklamalardan uzak durması lazım. Birbirine benzer özellikleri olan iki kentin takımı karşılaşacak. Önceki kırgınlıklara takılıp bunu öfkeye dönüştürmek kimseye fayda olmaz. Trabzonspor maçında hedefimiz kazanmak. İnşallah dostluk çerçevesinde geçen bir maç olur.

İki takımın maç öncesi son durumu
Trabzonspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanacak maç, 23 Aralık Pazar günü saat 16:00'da başlayacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde yapılacak maçta hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Mücadele öncesinde Trabzonspor 26 puanla 4. sırada bulunurken; Rizespor ise 12 puanla son sırada yer alıyor.

(Ajansspor)