61SAAT SPOR SERVİSİ

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da Kulüp Başkanı Hasan Kartal’ın istifasının ardından Rizeli iş insanı Armatör Tahir Kıran, Çaykur Rizespor’a başkan adaylığını açıkladı.

Çaykur Rizespor’da köklü bir değişim için sahaya inecek olan, Rizespor camiasının hem saha içi hem de saha dışında mevcut düzenini değiştireceğine inandığı Armatör Tahir Kıran, “Son yıllarda sürekli olarak hemşehrilerimden, Rizespor taraftarlarından ve de camiamızdan Rizespor başkanı olma konusunda büyük talep görmekteyim. Bu gerçekten çok onur ve gurur verici. Rizespor başkanlığı her Rizelinin gurur duyacağı şerefli bie makamdır. Bugüne kadar maddi ve manevi hiçbir desteği esirgemediğim, memleketimin medar iftiharı Rizespor’a henüz zamanı gelmediği için başkan olmadığımı düşünmediğimi duyurmuştum. Bu teveccüh artarak devam etti. Rize ile adım öyle özdeşleşti ki ben de hizmet borcum olduğunu ve artık zamanının geldiğini düşünüyorum. Bu nedenle 16-26 Haziran’da yapılacak olan genel kurulda aday olma onurunu yaşamaya karar verim. Genel kurul bize bu görevi verirse güçlü bir kadro ve başarılı yıllar için geliyoruz. En iyisini yapacağımızdan hiçbir hemşehrimizin şüphesi olmasın. Menfaatleri ön planda tutmak için yola çıktık. Rize ile sıkışıp kalmaktan kurtulacağız. Zamana taşıyacağız. Sadece Rize’de değil tüm dünyada yaşayan Rizelilerin de desteğini alarak yenilik anlayışla çıktığımız bu yolda saha içi ve saha dışında Rizespor’u ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Burada Rizespor başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi.

TRABZON-RİZE KARDEŞTİR
Trabzonspor ile Rizespor arasında geçmişte yaşanan gerginliklerle ilgili ise Kıran, “Trabzon ve Rize’nin kol kola maç izleyeceği günler gelecek. Göreve bu yüzden de geldik. Eskiden beri kız aldık, kız verdik. Etkileşim içinde olan iki kentiz. Kan davası yok aramızda. Trabzonspor camiasından da çok tanıdıklarımız var. Onlar da aynı düşünüyorlar. Trabzon’suz biz Rize, Rize’siz bir Trabzon düşünülemez. Biz bunu tüm Karadeniz olarak düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.