61SAAT HABER-Atatürk Alanı’nda toplanan yaklaşık 500 partili vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile Cumhuriyet Bayramını kutladı. Törene; CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve parti ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Yavuz Karan, Cumhuriyetin özgürlük olduğu vurgusunu yaptı.


Karan, “Bu bayramı kutlamak için Cumhuriyeti bilmek lazım ve anlamak lazım. Cumhuriyet gençliğini umududur, kadınımızın kurtuluşudur, çocuklarımızın geleceğidir, sessizliğin sesidir, tüm Türklerin gücüdür, özgürlüktür.” dedi.



Ankara Ulus’ta yaşanan olaylar üzerine Kılıçdaroğlu ve vatandaşlara biber gazı sıkılmasını kınadığını söyleyen Milletvekili Volkan Canalioğlu, “Ülkemiz bölünmez bir bütündür. Yolsuzluğu kaldıracağınız diyenler bugün yolsuzluğu daha da arttırdılar. Ne yazık ki Ulus’ta Cumhuriyet Bayramını kutlayan genel başkanımız ve vatandaşlarımıza orda ki insanlara biber gazı sıkmayı şiddetle kınıyoruz. Biz bayrağımızın altında hür yaşamış bir hür yaşayacak bir milletin evlatlarıyız. Hiç kimse Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçenlere yanlış yapma hakkına sahip değildir” dedi.

Canalioğlu’nun konuşmasının ardından Atatürk’ün Gençliği hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e Cevabı partililer tarafından hep bir ağızdan okundu. Ardından öğrencilerden oluşan grup davul zurna eşliğinde folklor gösterisi sundu.
Tören daha sonra vatandaşların Atatürk anıtının önündeki alan davul zurna eşliğinde horon oynadı. Horona Trabzon Milletvekili Canalioğlu’da eşlik etti.


Öte yandan Ankara’da ki kutlamalarda ise olaylar çıktı. Polis Ulus Meydanı'nda toplanan ve yürümek isteyen vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Biber gazından basın mensupları da etkilendi. Polis barikatını aşan Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere de biber gazı sıkıldı. Barikatların kaldırılmasıyla birlikte binlerce kişi Anıtkabir'e yürümeye başladı.

KAYNAK: 61SAAT.COM