Euro Challange Final Four'da yer alan Romanya takımı Energia Rovinari'nin Alman ekibi Skyliners Frankfurt ile oynadığı 3.'lük karşılaşmasını izlemek için Trabzon'a Romanya'dan sürpriz bir ziyaretçi geldi.

Romanya takımı Energia Rovinari'nin Alman ekibi Skyliners Frankfurt'ı 83-80 yenerek Final Four'da 3. olduğu karşılaşmayı Romanya Başbakanı Victor-Viorel Ponta da takip etti. Trabzon'a gelen Başbakan Ponta'yı Romanya Trabzon Fahri Konsolosu Mustafa Beyazlı ev sahipliği yaparken, eski bir basketbolcu olan Başbakan Ponta Trabzon'a olan hayranlığını dile getirdi. Ponta "Trabzon gerçekten bir spor şehri. Basketbolda da büyük bir potansiyelin olduğunu gördük. Şampiyonluğun son salisede kaçmasına bende çok üzüldüm. Şehir olarak bu sınavdan alnının akıyla geçmeyi başarmıştır. Kazanılan bu tecrübe ile ileride kupa muhakkak buraya gelecektir. Trabzon şehrini gerçekten mükemmel. Buraya muhakkak yeniden geleceğim" dedi.

Romanya Başbakanı Victor Ponta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile de bir süre görüştü. Başbakan Ponta'yı tarih uygarlık ve spor kenti Trabzon 'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Gümrükçüoğlu, Ponta'ya telkari kahve takımı hediye etti. - TRABZON