Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş partisinin Trabzon il Kongresine katıldı. Kongrede Nihat Hekimoğlu, yeniden BTP Trabzon İl Başkanı seçildi. Sonuçların ilan edilmesinin ardından kürsüye gelen BTP lideri, "Çok hayırlı bir seçim yaptınız. Sevgili kardeşim Nihat Bey'i tekrar il başkanlığına getirerek kendisine çok güzel bir yönetim verdiniz. Sizleri tebrik ediyorum" dedi. Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında gündemin sıcak başlıklarını da değerlendirdi. Güneydoğu'daki terör ortamına değinen BTP lideri, "Türkiye zifiri karanlık döneme girmiştir. Çok net konuşuyorum, buradan geriye dönemezsiniz. Neden? Çünkü elinize aldığınız anahtar hiçbir kapıyı açmıyor. Ne yapacaksınız? Bir kördüğüm üst üste... Allah muhafaza etsin" dedi.

Terör nasıl biter?

Terörün sona ermesi için sadece kolluk kuvvetlerinin yeterli olmayacağını, Milli Ekonomi Modeli kaynaklı projelerin hayata geçirilmesinin şart olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: "Biz Güneydoğu'da terörü bitireceğiz. Bunu kolluk kuvvetleriyle yapmayacağız. Oradaki kardeşlerimizin karnını doyuracağız, sırtını giydireceğiz, işsize iş bulacağız, ev hanımlarına bin 500 lira maaş vereceğiz, vatandaşlarımızın tamamı bin lira vatandaşlık maaşı alacak, asgari ücret 5 bin lira olacak. Bir eve ayda en az 7-8 bin lira para girecek. Şimdi soruyorum size; bu ailenin çocuğu dağa çıkıp terör yapabilir mi? Yapamaz. Hepsi bu baba devlete canımız kurban olsun diyecek. Bu projeleri hayata geçirmeden Güneydoğu'da akan kanın önüne geçmek mümkün değil."

Sınavsız üniversite

Maddi imkânların yanı sıra eğitim faaliyetlerinin de çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Haydar Baş, hâlihazırdaki sistemin adaletsizliğine dikkat çekti, sınavsız üniversite projesi ile tüm gençlere üniversite kapılarını açacaklarını belirtti. BTP lideri, "Galatasaray lisesini bitiren çocukla Şırnak'ta, Hakkari'de lise bitiren çocuk aynı sınava giriyor. Şırnak'ta lise bitiren çocuğun çoğu dersleri zaten boş geçiyor. Bu çocuk üniversite imtihanına girdiği zaman ne alacak, sıfır!" dedi.

Ruslar Haydar hocacı oldu!

Kendisi hakkında ortaya atılan "Rusçu oldu iftirası" hakkında da konuşan BTP Genel Başkanı Baş, "Rusya'dan insanlar bölük bölük koşarak bize geldiler ve ben Müslüman olacağım dediler. Hala da olmaya devam ediyorlar. Adam 'sen Rusçu oldun, sakın oraya gidip onları Müslüman etme' diyor" dedi. Rus siyasetçilerin "biz Haydar Hoca'ya muhtacız" sözünü hatırlatan Prof. Dr. Haydar Baş, kendisinin Rusçu olmadığını ama Rusların Haydar Hocacı olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: "Biz Haydar Hoca'ya muhtacız diyor adamlar. Rus akademisyen Prof. Dr. Vladimir Lisiçkin, 'bana Sibirya'ya gidelim, bize proje hazırlayın uygulayalım diyor. Çarlık ailesinden Viktor Volkonski, 'Rusya'da din ile devlet hiçbir zaman barışık olmadı ama Haydar Hoca'nın sisteminde din ile devlet kardeş gibidir. Onun için Rusya'nın bu sisteme ihtiyacı var diyor."

Üniter yapı vurgusu

BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş partisinin Trabzon bayan teşkilatınca düzenlenen programa da katıldı. Programda gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Baş başkanlık sistemi tartışmalarına değindi ve üniter yapı vurgusu yaptı. BTP Genel Başkanı, "Anadolu'daki etnik grupların tamamı 'Lailahe İllallah Muhammedurrasulullah' kelimei tevhidinde bir araya geldiler. Yani İslam'ın mayası, maneviyatı, kültürü, siyaseti yoğruldu ve ortaya Müslüman Türk kimliği çıktı. Bunu ilk defa yoğuran kim, Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri. Mustafa Kemal Atatürk de bu yoldan giderek Türk milletini üniter yapıya kavuşturdu. Üniter yapının ne zararı var bize? Biz bir milletiz, kardeş olduk" dedi.