Trabzon basının her dönem Türkiye’de çok güçlü olduğunu ifade eden Başkan Sefa Aydın, ‘Daha önceden yapılması gereken bir ziyareti fakat araya maalesef pandemi dönemi girdi. O nedenle biraz geciktik. Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Şehir adına yaptığımız faaliyetlerin duyurulması adına önemli bir misyon üstelenen ekibinizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz. 
Ben partimizin Medya Tanıtım’dan sorumlu il başkan yardımcısı olarak sizleri ziyaret edip, Trabzon basının sorunlarını da ilk ağızdan dinlemek istedim. 
Gerçekten ekonomik olarak ülkemiz zor bir dönemde geçiyor, ve bunun en ağır yükünü çeken sektörlerden biri de kamu görevi ifa eden siz değerli basın kuruluşlarıdır. 
Yazılı medyanının yanında özellikle digital çağın bize sunduğu en önemli nimetlerden olan internet medyası daha sınırsız, daha yaygın ve hızlı bir şekilde şehrin sorun ve faaliyetlerini dile getirmede önemli bir görev üstlenmiş. 
Basının haber verme faaliyetinin en fazla yükünü çeken internet medyası, malesef internet yasası meclisten bir türlü çıkmadığı için gereken desteği alamaktadır. İnternet yasasının çıkması adına bu manada ülke yönetenlerinin artık çok geç olmadan bu yasayı yürürlüğe koyup kamu görevi yapan siz internet medyasına da gereken desteği sağlaması gerektiği kanaatindeyim’ ifadelerini kullandı.

TRABZON ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR 
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt başkanlığında her ay düzenli olarak çok önemli faaliyetler icra ettiklerini belirten İl Başkan Yardımcısı Sefa Aydın ‘Biz şehrimizin sorunlarını dert eden, ülkenin sorunlarını dert eden bu ülkenin en köklü sağlam ve teşkilatlanmış yapısına sahibiz. Bu manada yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz Tek gayemiz güçlü bir Trabzon, sorunları çözülmüş, bölgede abilik rolünü kaybetmemiş, eskiden olduğu gibi ismi duyulunca herkesin dikkat kesildiği bir Trabzon’a kavuşmak, kavuşulması için adımlar atmaktır. 
Muhalefet görevimizi bu manada titizlikle yürütmeye çalışıyor, yapılan güzel şeyleri taktir ederken, yapılması gerekip yapılmayanları ve yapılırken hatalı yapılan işleri bilip araştırıp doğrusunu bulmaya duyurmaya çalışıyoruz. Bu manada sizlerin de desteğini bekliyoruz.
Şehrimiz gerçekten Türkiye’nin T’si konumunda gerek stratejik gerek jeopolitik olarak önemli bir yere konumlanmış tarihi, turistik, kültürel miraslara sahip, ayrıca sanayinin ve ticaretin önemli oranda güçlü olduğu bir şehir. Ama son dönemlerde bu gücünü kaybettiğini hissediyoruz. Bu manada görevde olanlara görevlerini yerine getirmeleri noktasına uyarılar ve öneriler yapmaya devam edeceğiz.


TRABZON’UN ETKİLİ MUHALEFETE İHTİYACI VAR 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan Trabzon’da bir şeylerin hayata geçmesi adına muhalefetin de en az iktidar kadar güçlü ve etkin olması gerektiğini belirterek ‘Trabzon basını olarak Saadet Partisi’nin gücünü etkinliğini ve yapısını çok iyi biliyoruz. Bu manada özellikle son dönemde basın ile ilişkiler noktasında bir kopma veya iletişim sorunu olduğu gözlemleniyor. Bizim görevimiz şehre yapılan hizmetleri ve şehrin sorunlarını etkili muhalefetin gücüyle daha geniş kitlelere aktarmaktır. 
Bu manada her zaman şehrin en etkili basın yayın organı olarak sizlerin sesini duyurmaktan memnuniyet duyarız, yeterki enformasyonu iyi yapın ve yaptıklarınızı duyurmak noktasında daha kollektif olun ve lobisel faaliyetlerinizi aktif edin. Talepleriniz zaten şehrimizin talepleri ve bunların yerine getirilmesini en çok arzulayan kurumların başında gelmekteyiz. Birlikte şehrimize yön verecek tespit ve eleştirilerle şehrimize en iyi faydayı sağlıyacağımızdan şüphem yok’ ifadelerini kullandı.