Saadet partisi Trabzon gençlik kolları başkanı Nuri Kutoğlu, yaptığı açıklamada;

Saadet Partisi Trabzon Gençlik kolları olarak Trabzon Hayvan Koruma Derneği’ne gerçekleştirdiğimiz ziyarette; üzerine konuşup notlar aldığımız meseleler şu şekildedir:

-Her canlının bir yaratılış nedeni vardır. Her bir hayvan türünün kainatta bir görevi vardır. Hayvanlar konusunda insanlarımızın büyük bir bilinç eksikliği vardır. Bu konuda bir kişinin dahi bilinçlenmesi çok şey ifade etmektedir.

-Hayvanlar için beslenme noktaları oluşturulurken nicelik değil niteliğe önem verilmeli, oluşturulan beslenme noktalarının düzenli olarak yiyecek ve temizlik takibi yapılmalıdır.

-Kedi ve köpeklerin çöp konteynırlarının çevresinde yarattığı kirliliğin önüne geçmek için arta kalmış yemekler çöpe atılmayıp bir kap ile konteynırın kenarına konulmalıdır.

-Hayvanseverler de hayvanlara gıda veya farklı yardımlarda bulunurken bilinçli davranmalı, çevre kirliliğinden mutlaka kaçınılmalıdır. 

- Hayvan koruma ve yaşatma çalışmalarını hiçbir maddi beklenti olmaksızın yapan gönüllülere büyük bir saygı duyulmalıdır. Acil bir durumda görevliye ulaşılamayabilir ama gönüllüye her vakit ulaşılabilir.

-Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne  bir veterinerlik fakültesi açılmalı ve acilen bir hayvan hastanesi açılmalıdır. Doğu Karadeniz bölgesinde bir hayvan hastanesinin bulunmaması ciddi bir eksikliktir.

-Kedi, köpek ve diğer hayvanlara daha iyi bir yaşam normali sağlayabilmek için sivil toplum kuruluşları, partiler, belediyeler, muhtarlar ve imamlar iş birliği içinde hareket etmelidir.