61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Düzköy Belediye Meclis üyesi Musa Öztürk, ilçede henüz su saati takılmayan veya su tesisatı yapılmayan bazı köy ve mahallerde TİSKİ tarafından evlere 52 liralık su faturası gönderildiğini iddia etti.
 Bu konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Belediye Meclisinde gündem dışı olarak söz alan Öztürk, henüz hizmetin gitmediği veya su saatinin takılmadığı, şebekenin olmadığı bazı köy veya mahallerde evlere 52 liralık fatura gittiğini söyledi. Öztürk, “Bu 52 lira neden isteniyor. Haksız alınıyor. Bunun iptal edilmesini istiyorum. Köyler eskiden, köy suyundan kullanıyordu. Kapanan beldelerden, vatandaş suyunu kullanıyor. Bu saati takmak zorunda mı?” diye sordu. 

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, konuyu TİSKİ Genel Müdürüne soracaklarını aktarırken, “Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü kuruldu. Yasal olarak uygulamanın dışında kanuna uygunsuz hiç bir şey talep edilmez. Kanuna uygun olarak talep edilen bu şekilde ki şikayetler varsa tabi ki incelenir. Uygunsuzluk varsa mevzuatta o düzeltilir. Ama uygunsuzluk olduğu kanaatinde değilim. Mevzuata göre izahatını söylerler. 

Bugüne kadar karşılaştığımız bu hususlarda birinci husus “tesisatı siz yapmış değildiniz” Veya “bu tesisatın hepsini yenileyiniz yaptınız ondan sonra ücret talep etmeye kalkınız” Bunun hiçbir haklı ve doğru dayanağı yok neden? 
Aynı yasa büyükşehir kurulurken diyor ki daha önce ki zamanlarda il özel idareleri dönemleri olduğunda yapılmış olan yatırımlar, yarım kalmış, tamamlanmış veya onarımı gerekiyor gibi iş ve işlemler münasebetiyle kamu hizmetinde devamlılık ve devirler söz konusudur.
İşte bu kanunla birlikte İl Özel İdaresi borçları ve alacakları bakımından, hizmet bakımından devredilmiş. Borcu varsa il özel idaresinin borcunu ödüyoruz. Alacağı varsa alıyoruz. Başka ne yapıyoruz o kanun gereği her hangi bir onarımı da yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Başkan Gümrükçüoğlu, Öztürk’ün sorularının Su Kanalizasyon İdaresine iletilerek konuyla ilgili sunum alınacağını kaydetti.
Hasan