61SAAT- Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Sivil toplum örgütlerini ziyaretlerine devam ediyor. Emniyet Müdürü Yavaş dün Jeoloji Mühendisleri Odasını ziyaret etti.
AMACIMIZ AYNI
Emniyet Müdür Yavaş’ı yönetim kurulu ile karşılayan Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı Semih Peker, ziyaretten ötürü duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Odamıza yapmış olduğunuz nezaket ziyaretinden ötürü mutluluk duymaktayım. Biz Jeoloji Mühendislerinin ve emniyet güçlerinin mesleklerini icra ederlerken yol haritamız ve hedeflerimiz aynı aslında. Siz emniyet gücü olarak olay olmadan önce önlemek için uğraşıyorsunuz, buna göre harekât planınızı belirliyorsunuz. Biz Jeoloji Mühendisleri de bölgemizde yaşanması muhtemel olan sel-taşkın, heyelan, deprem gibi afetler olmadan önce can kaybını önlemek için önlem almaya çalışıyoruz. Yerleşim alanları belirlenirken jeolojik riskleri belirliyor, binalarımız yapılırken binayı taşıyan zemini jeoloji bilimi ile inceleyip afet olmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Yoksa olay vuku bulduktan sonra yada afet olduktan sonra giden canlar gidiyor. Önemli olan olabilecek olayları önceden belirleyip önlem alabilmektir. Önemli olan olay vuku bulmadan önce tedbiri almaktır” dedi.
SADECE EMNİYET GÜÇLERİ İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ
Olayların soysal boyutlarının incelenmesi gerektiğini altını çizen Başkan Peker, “Asayiş olayları sadece emniyetin tek başına önleyeceği bir konu değil, toplumun tüm kesimlerinin katkı koyacağı önemli bir toplum meselesidir. Bölgede üretim-ticaret ve istihdam artarsa, insanlarımızın işleri güçleri olursa, eğitim ve bilgi düzeyi artarsa, siz emniyet güçlerimizin işi de hafifleyecek yasadışı, kanunsuz ve toplumun huzurunu bozan olaylar daha da asgari seviyeye düşecektir. Ülkemizde Trabzon ilimizin yaşanabilir huzurlu bir kent olmasında katkıları olan Sayın Trabzon Valimiz Dr. Recep Kızılcık ve Emniyet Müdürümüz Ertan Yavaş başta olmak üzere tüm emniyet güçlerimize şükranlarımı sunarım” dedi.
DAYANIŞMA OLMALI
Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise, özellikle asayiş olarak Trabzon’un huzurlu bir kent olduğunun altını çizerek, “Bana söyleyecek başka bir şey kalmadı. Fakat özellikle toplumun güvenliğini sadece polisle, jandarma ile değil el ele vererek sivil toplum örgütleri ile dayanışma halinde en asgariye indirebiliriz” diye konuştu.