Tekelioğlu, Türk futbolundaki altyapı sorunundan bahsederken, "Diğer kulüpler de altyapının öneminin farkında ama bu oyunculara dönemiyorlar, cesareti göstermiyorlar. Turnuvalarda görüyoruz: Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın altyapılarında her yaş grubunda inanılmaz çocuklar var ama fırsat bulamıyorlar; bu gençlere yazık oluyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş; bunlar çok zor kulüpler. Yönetim sabretse, başkan sabretse tribünler sabretmiyor." dedi.

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür...

Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'un vazgeçilmez isimlerinden biri haline gelen ve üzerinde büyük emeğinin olduğu Yusuf Yazıcı'dan da övgü dolu sözlerle bahsederken, " Yusuf olayı tamamen şartların zorlamasıyla, taraftarın tepki göstermesi sonucu oldu. Trabzonspor o dönemde sıkıntıda olmasa, Mehmet Ekici problemini yaşamasa belki de oynamayacaktı bile. Eskiden çok zayıftı. 'Bunu dinlendirelim' demişlerdi ama, 'Olmaz. Bu çocuk futbolcu, bu çocuğun ayağı da kafası da futbolcu.' dedim. Şimdi altyapıdaki çocuklara ayakkabı alıyor. Sponsor dört çift veriyor, üstünü cebinden satın alıp çocuklara dağıtıyor." diye konuştu.

Abdülkadir Ömür'ün de oldukça düzgün bir karaktere sahip olduğunu belirten Tekelioğlu, "Bu kadar Türkiye’nin gündemine oturan bir oyuncu, bugüne kadar bir lig maçı, bir kupa maçı, bir hazırlık maçı da formayı giymeyi hak etmedi mi?" ifadelerini kullandı.

"Arsin'den Mücahit, 1461 Trabzon'dan Alihan..."

Sadi Tekelioğlu, altyapıdan yetişen oyuncunların isimlerini duymaya devam edebileceğimizin sinyallerini de verirken, "Şimdiden size söylüyorum şu anda Arsin’de kiralık oynayan Mücahit var, Alihan Aydın var 1461’de oynuyorlar. Yine tesadüfi bazı şeyler olursa; Trabzonsporlu teknik adamlar göreve gelirse bunların ismini duyarız." şeklinde konuştu.

(maçkolik radyo)