2004 yılından itibaren 15 yıldır ilçede belediye başkanlığı yapan Sağıroğlu, Yomra’yı küçük bir kasaba görüntüsünden 50 bin insanın yaşadığı mega şehre dönüştürdüğünü söyledi. İlçemize nifak sokmaya çalışanlar var diyen Sağıroğlu, “Ben İbrahim Sağıroğlu olarak sizin bir evladınızım. Beni size sizi Allah’a emanet ediyorum. İlçemize nifak sokmaya çalışanlar var. Biz şimdi hep beraber safları sıklaştırıyoruz, Allah’ın izni ile araya nifak giremeyecek. Nifak sokmak isteyenler de Yomra’nın ne olduğunu görecek” dedi.

KASABADAN ŞEHRE DÖNÜŞTÜRDÜK
Yomra’yı küçük bir kasaba görüntüsünden şehir görüntüsüne kazandırdık. Burada ki en önemli lokomotifimiz Karadeniz Bölgesi’nde hiç olmayan Vakıf Üniversitesi Avrasya’yı ilçemize kazandırdık. Ömrümüzün sonuna kadar belki de yapamayacak, kazandıramayacak olduğumuz bir üniversiteyi ilçemize kazandırdık. Orada 2 bin öğrenci eğitim görüyor. Onun haricinde Kredi Yurtlar Kurumu ile birlikte istişare yaparak yurtlar ilçemize kazandırdık. Bu yurtlarımızda 7 bin öğrencimiz kalıyor. İlçemizde 9 bin öğrenciyi misafir ediyoruz. Yomra’yı ben devralınca 7 bin 800 nüfusu vardı. Şimdi Yomra’da sadece 9 bin öğrenci var. Nereden nereye.

YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇTIK
Dışarıda ki yatırımcılarımızı, Yomra’mıza davet ettik. Belediye yönetimi olarak onların her türlü yatırımda önünü açmak suretiyle ilçemizde hem istihdamı, hem yatırımı hem de konutlaşmayı en yüksek seviyeye getirdik. İnşaatın hareketli olduğu bölgeler de istihdam da çözülüyor, katma değer de artıyor, ekonomik canlılık da geliyor. 

5 YILDA BİR SAHAYA ÇIKMAM
Bizim işimiz hem vatandaş sevgisini hem de lider ve dava sevgisini buluşturmak suretiyle yolumuza devam ediyoruz. 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 15 yıl önce, ‘Kapım kapanmayacak’ dedim 15 yıldır açık olarak tuttum. Aynı heyecan ve sistemle devam ediyor. ‘Telefonum 24 saat açıktır’ dedim, hiç kapatmadım. Her arayana cevap verdiğim gibi çözüm bulmak için de gayret sarf ettim. Halkımızın düğününde varım, cenazesinde varım, hastasında varım, bayramında varım, acılı hüzünlü anında her daim yanlarındayım. 5 yılda bir ortaya aday olarak çıkıp pembe tablolar samimiyetler çizenlerden değilim. 15 yıldır aynı sistemle çalışıyorum. Halkımızla iç içe kardeşliğimizi sevgi yumağına dönüştürdük. Ben onların evladıyım, kardeşiyim, abileriyim.

DAYATMA VE TEHDİTLE İŞİMİZ OLMAZ
İyi Parti kurucu ilçe başkanımız Gündoğdu bey 20 kişilik ekibi ile partiden istifa ederek bana desteğini açıkladı. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Mevcut ilçe başkanı mesnetsiz bir açıklama yaptı. Bunu da gülerek okudum. Bizim asla dayatmayla, tehditle işimiz olmaz. Biz Yomra’ya huzuru barışı kardeşliği getirmişiz. Ötekileştirme diye bir şey olamaz. Bana oy veren vermeyen herkesle eşit mesafede olurum. Hatta hizmetleri yerine getirirken özellikle oy vermeyenlere öncelik gösteririm. Oy verenlere gönül bağım vardır. Onları daha sonra yerine getirebiliriz. Gündoğdu İskender’le ilgili ilçe başkanının açıklamalarına karşılık buradan ben de ona soruyorum: İyi Parti birinci sıra meclis üyesi adayı Davut Çakıroğlu, ilçemizde müteahhitlik yapan bir arkadaşımız kardeşimizdir. İlçe başkanı Davut Çakıroğlu’na sorsun hangi baskı, hangi dayatma, hangi engelleme ile karşı karşıya kaldı. Bununla ilgili bir çok örnek verebilirim ama bir tane veriyorum. Davut Bey kendilerinin liste başıdır. 

BİZİM TARLADA İZİMİZ HARMANDA YÜZÜMÜZ VAR
Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Ben bu sözü her zaman söylüyorum. Biz 5 yılda bir gelenlerden değiliz. Biz her zaman tarladayız, orada izimiz vardır. Allah’a şükürler olsun harmana çıktığımızda da orada yüzümüz vardır. Biz diyoruz ki geçmişte izimiz var, geleceğe sözümüz var. Başın düşerse dara İbrahim Başkanı ara.

31 MART’TA LİDERİMİZE DESTEK OLMALIYIZ
Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için mücadele eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli. Yeni Zelanda’da ibadetlerini yapmak üzere camide bulunan Müslüman Din kardeşlerimiz, hunharca, adice, kalleşçe, katilce katledildiler. Silahla kurşuna dizildiler. O silahların namlusunda Recep Tayyip Erdoğan yazıyor. Mazlumların ve mağdurların lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun bütün örneklerini görüyoruz. Geçmişte sınır ötesinde soydaşlarımıza zulüm yapıldığı zaman yazıklar olsun diye kınamaktan aciz olduğumuz yılları kimse unutmasın. Bugün gelinen noktada tüm soydaşlara, Müslümanlara sahip çıkan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Onun bir hükümeti var. O hükümetin başında bir lider var. Lider dünya lideridir. Bunların hepsini koruyup kollayan bir lideridir. Bu lidere Aziz Milletimiz 31 Mart’ta vereceği destekle hem dünyaya hem PKK’ya hem DEHŞ’a, hem de YPG’ye en güzel cevabı verecektir. 

HALKI YANILTMADIK YANILTMAYIZ
Biz Yomra Halkını hiç yanıltmadık. 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Yüzde 52 ile başladım. 58’le devam ettim. 64’le devam ettim. Gelinen noktada kararsızların dağılımı ile yüzde 70 civarında. Biz söylersek yaparız. Beyannamemizde yazdıklarımızın tamamı hem genel başkanımızın, hem bakanlarımızın hem milletvekillerimizin hem teşkilatımızın hem de bizim taahhütlümüzdür. Biz bugüne kadar söylediklerimizi yaptığımız gibi bundan sonra da aynı sistem, aynı şevk aynı heyecanla durmak yok yola devam diyoruz.