61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Yomra Belediyesi eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. 

YOMRA İLE HİÇBİR BAĞI YOK

Aydın’ın Yomralı olduğunu ama aynı zamanda Yomra ile hiçbir bağı olmadığını ifade eden Sağıroğlu, “Parmak işareti ile buranın siyasi nemasını alıp Ankara’da yaşayan, buranın insanının dertleri ile uğraşmayan birisidir kendisi. Benimle ilgili yapmış olduğu atıflarda kendisi yalanı şiar edinmiştir. Çünkü orada 200 milyonluk boşaltılmış bir belediyeden bahsediyor. Bunların tamamı yalandır. Özellikle ifade ediyorum, belgesini de arz ederim. Kendisi de belediye başkanından alabilir” dedi.

35 MİLYONLUK ARTI GİRDİ OLDU

Sağıroğlu, “Seçimden sonraki ilk meclis toplantısında belediyenin resmi borcu 14 milyon 122 bin lira olarak çıkmıştır. Bunun gerek seçim zamanı yapılan betonlama ve asfaltlamalarla ilgili yaklaşık 1 - 1 buçuk milyonluk piyasa borcu ile beraber 15.5 - 16 milyon lira Yomra Belediyesi’nin borcu mevcuttur. Yomra’nın nüfus dengine has diğeri ilçelerimize baktığımızda 15 milyonluk borç hiçbir belediyede söz konusu değildir. İki katın üzerinde bir borç vardır. Diğer illerdeki kendi belediyelerine de bakabilir. Söylemiş olduklarının tamamı yalandır. 16 milyonluk borcun nereden geldiğini de şöyle ifade edebilirim. Kaymakamlığın önünde bulunan o büyük alanı Yorma Belediyesi olarak ben kamulaştırmışım, orada şehir meydanı yapacaktık. Aradan geçen 6 aylık süre zarfında becerip orada hiçbir düzenleme yapamadılar. Değerlendirdiğiniz zaman İller Bankası’ndan Yomra Belediyesi’ne 15 milyonluk bir kredi almıştık. Yani borcun tamam burayla alakalıdır. Tüm bunlara rağmen mevcut almış olduğum alanı ben belediye adına ticaret yaptım. Orayı satmaları halinde yaklaşık 45-50 milyon lira gibi bir rakam söz konusu olacaktır. Demek ki belediyeye 35 milyonluk bir artı girmiş olur. Yani belediyenin borcu yoktur” şeklinde ifadeler kullandı.

9 MİLYON 750 BİN LİRA ALACAK BIRAKTIK

Yomra Belediyesi’nde yaklaşık 9 milyon 750 bin lira bir alacak bıraktıklarını belirten Sağıroğlu, “Yomra, benim görev süremin sonuna kadar Trabzon’un en hareketli ilçesiydi, özellikle inşaat sektörü ve turizm bakımından. Bununla ilgili de müteahhitlere harç taksitlendirmesi yapmıştık. Harç taksitlendirmesi ile ilgili yaşanan ekonomik krizde taksitlerini ödemeyediler ve biz de onların çek ile senetlerini bekletmek suretiyle kolaylık sağlamış olduk. Şu anda da firmalar zaten borçlarını taksitler halinde ödüyorlar” diye konuştu. 

BELEDİYE ADINA İMZALADIM

Sağıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle Kaşüstü bölgesinde hakkımda belden aşağıya ciddi iftiralarda bulundular. Zaten seçim kampanyalarının tamamını iftira ve yalan üzerine kurdular. Orada Ofluların yapmış olduğu kooperatifte belediyemize ait yaklaşık 210 metrekarelik bir alanın 200 bin lira gibi bir bedelle belediyemize ait imar düzenlemesi ile hazırlamıştık. Satın alınmasını istemiştik ve kabul etmemişim. Orada 5 daire karşılığı protokol imzalamışım. O seçim kampanyasında sürekli orada vatandaşa ‘Burada belediye başkanı 5 daire aldı, sözleşme imzaladı’ diyorlar. Sözleşme imzalamışız ama ben Yomra Belediyesi adına Yomra Belediye Başkanı olarak imzaladım. Şahsıma ait değildir onlar. Ama bunları da iftira kampanyalarında yürütmüş oldular. Onlar da belediyemize kalmıştır.”

5 DAİRE VE 7 DÖNÜM ARSA KAZANDIRDIK

Sağıroğlu, Toplu Konut idaresince Yomra’da yapmış oldukları eski Yomra’nın yıkım ve yapım aşaması ile ilgili, “Yıkım bedeli olarak özel gayretlerim ve çabalarım sonucu yaklaşık 5 dairelik bir bedel hak etmiş bulunmaktayız. Yine aynı alanda kişisel becerilerimle yaklaşık da 7 dönümlük bir arsa belediyemize kazandırdık. Benim dönemimde belediyemizin tek mülkiyetini satmamışız, artık mülkiyet ve belediyemize para kazandırmışız” şeklinde konuştu.

BİR MAKİNE PARASINA İKİ MAKİNE ALDIK

Belediyedeki makinelerin çalışamaz durumda olmadığı iddiaları ilgili de konuşan Sağıroğlu, “Bir greyder parasına iki greyderi yurt dışından kendi özel becerilerimle beraber Yomra Belediyesi’ne kazandırdım. Bunun yanında lastikli iş makinelerimiz, kamyonlarımız, çöp arabalarımız… Yomra Belediyesi’nin bütün makine parkı mevcuttur. Onun yanında Özel İdare’den devredilen greyder ve iş makineleri ile ilgili yaklaşık 1 milyon lira civarında da hurda diye tabir ettirdiğimiz iş makinelerimiz mevcuttur. Onların satışlarını yapmamıştık. Satışla ilgili de meclisten istemişlerdir mevcut yönetim ve meclisteki arkadaşlarımızın çoğunluğu arkadaşımız olmasına rağmen bu yetki kendilerine verilmiştir. Bu söylediklerinin tamamı yalandır. Ama kendisi de zaten siyasetini yalan üzerine kurmuştur” dedi.

YÜCE DİVANDA YARGILAYANLAR NEREDE?

Kendisine bir tavsiyede bulunmak istiyorum diyen Sağıroğlu, “Kendisi yüce divanda kaç yılla yargılandı. O yargılandığınız dönemle ilgili sizi yargılayan hakim ve savcılar şu anda FETÖ’den nerededirler. Ne şartlarda oradan beraatınızı veya kovuşturmaya yer olmadığı kararını aldınız. Siz bu yolsuzlukla ilgili aynaya bir bakmanız lazım. Aynada kendinizi bir tahlil etmeniz gerek. Ben 15 yıllık belediye başkanlığı görevimin tamamında harcanan her kuruşun hesabını her dakika vermeye hazırım. Allah’a şükür bizim alnımız aktır. Yomra’dayız milletimizle beraberiz. Milletimizin de büyük bir teveccühü ile karşı karşıyayız. Milletimiz yanlış yapmış olduğu oylamayla ilgili üzgün olduğunu bizlere ifade etmektedir” ifadelerini kullandı.

MAHKEMEYE İNTİKAL EDERSE HESABIMIZI VERİRİZ

“Şuan mevcut yönetim İçişleri Bakanlığı’ndan bizim yönetimimizle ilgili müfettiş talep etti” diyen Sağıroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “50 günlük bir soruşturma 2 müfettiş tarafından gerçekleştirildi. Şu ana kadar kayda değer hiçbir şey yoktur. Yakın zamanda sonucu gelir. Eğer mahkemeye intikal eden bir şey olursa gider hesabımızı veririz. Yoksa çıkar kamuoyuna anlatırız. Ben onun ne ifade etmek istediğini anlıyorum. O Yomralıdır ben de Yomralıyım. Milletvekilliği seçimlerinde almış olduğu oya bakacak ve ona göre konuşacak. Siyasi olarak onunla hesaplaşmaya da hazırım, buradayım, bir yere gitmiyorum. Yine seçimler gelecek ve karşılaşacağız, beraber mücadele edeceğiz.”