Vali Erdoğan Bektaş'ın, sağlık çalışanları için söylediği sözler tepki topladı. Dün düzenlenen basın toplantısında kent genelindeki 567 pozitif vakadan 137’unun sağlık çalışanı olduğunu ifade eden Vali Bektaş, "Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Sağlık - Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, Vali Bektaş'a tepki gösterd.

Aydın, ''Salgının çıktığı ilk haftalarda sağlık idarecilerinin stok zihniyeti yüzünden yeterli koruyucu ekipmanın dağıtılmadığından, sağlık çalışanlarına 24 saatlik nöbet için yalnızca bir cerrahi maskenin tutanakla verildiğinden haberdar mısınız?’’ sorarak şu ifadelere yer verdi;

''İl Bilim ve Pandemi Kurullarıyla yaptığı toplantının ardından düzenledği basın toplantısında;

“Bizim bütün rakamımız 567 iken bunun içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. 

Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa her tedbir alınmasına rağmen sağlıkçılarımız hastalarla diyaloglarda kendilerini korudular. Ancak birbirleriyle diyaloglarını korumadılar” dedi.

Bektaş “Bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran bir olaydır. Normalde sağlık çalışanlarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de bugün geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu da gerçekten zor oldu. 

Sağlıkçılarımızı biz misafirhanede misafir ettik. Devletimiz oturdu düşündü, onlardan ücret almadı. 

Yemeklerinden de ücret almadı. Servisleri de sağlamaya çalıştık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini hem de bizi sıkıntıya soktular” diye konuştu.

Bu ifadeler maalesef Zonguldak Valisine ait ;

Eleştirilecek çok yanı olsa da Sayın Valimiz erdemli bir duruş göstererek sağlık çalışanlarından özür dilemiştir. 

Ancak ben yine de Sayın Valimize sormak istiyorum,