Milli takım idmanı sırasında sol dizine aldığı darbe ile sol çapraz bağı kopan milli futbolcu Aybüke Arslan, Özel İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniği’ne başvurdu. Opr. Dr. Hakan Çelik tarafından yapılan tetkikler sonucu ameliyata karar verilirken, artroskopik yöntemle ön çapraz bağ transferi başarı ile gerçekleşen hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuşan Aybüke Arslan “Milli Takım idmanı sırasında sol dizime aldığım darbe sonrası yapılan ilk müdahalede ön çapraz bağlarda kopma olduğu tespit edildi. Daha öncede İdmanocağı kulüp doktorumuz olan Op. Dr. Hakan Çelik tarafından yapılan ameliyat sonrası sağlığıma kavuştum. Ameliyat sonrası birinci günde yürümeye başladım. Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Füsun Sağlam’ın uygulayacağı rehabilitasyon ve egzersiz programıyla birlikte inşallah kısa zamanda futbol sahalarına döneceğim. Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Sorumlusu Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Şahin, Op. Dr. Hakan Çelik, Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Füsun Sağlam ve tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Operasyon hakkında bilgi veren Özel İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Hakan Çelik, “Hastaya yine kendisinden alınan 2 adet bağ kullanılarak halk arasında kapalı yöntem diye bilinen artroskopik yöntemle ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Bu yöntemde hastanın kendi bağları, diz eklemi açılmadan kamera sistemi ile girilerek eklemde hazırlanan iki adet tünele yerleştirilmekte özel implantlarla tespit edilmektedir. Bölgemizde spor yaralanmalarının sıklıkla görülmekte olduğunu belirten Dr. Çelik “Bu yaralanmalar sonucu oluşan tüm rahatsızlıklar için artroskopik tedavi seçenekleri hastanemizde başarılı bir şeklide uygulanmaktadır” diye konuştu.

“SPOR YARALANMALARININ ÖNEMLİ KISMI ÖN ÇAPRAZ BAĞ YARALANMALARI”

Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Sorumlusu Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Şahin ise ”ilimiz ağırlıklı olmak üzere bölgemizdeki başta futbol üzere spor yaralanmalarının önemli bir kısmını ön çapraz bağ yaralanmaları oluşturmaktadır. Çoğunlukla da bu sporcular tedavilerini Ankara veya İstanbul’da yaptırıyorlardı. Şimdi artık Özel İmperial Hastanesi’nde oluşturulan ekip ile birlikte bu ameliyatlar başarı ile uygulanmakta ve sporcuların tedavi için il dışına gönderilmesi gerekmemektedir” şeklinde konuştu.
Diz ön çapraz bağ yaralanmalarının artroskopik cerrahi ile başarı ile tedavi edildiğini belirten Op. Dr. Hakan Çelik “Ön çapraz bağ yırtıklarından sonra dizde aşırı şişlik ve ağrı görülmektedir. Tanı fizik muayene ve MR ile konulur. Ön çapraz bağ yırtıklarında bağın tamirindeki en önemli unsur, yırtılmış bağın dikilmemesi yerine yeni bağ yapılmasıdır. Ön çapraz bağ kopması, genç, aktif sportif hastalarda mutlaka artroskopik cerrahi ile tedavi edilir. Bu şekilde hastada ileride olacak boşalma hissi, stabilite kaybı ve bunların sonucunda dizde gelişebilecek kıkırdak menisküs yırtıkları ile diz eklemi kireçlenmesinin önlenmesi amaçlanır” ifadelerini kullandı.