AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon'da üniversite öğrencilerinin yurt sorunu yaşayıp yaşamadıklarını bizzat yerinden öğrenmek iiçin Kredi Ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürü Adnan İpekdal'ı ziyaret etti. Salih Cora, Kredi Ve Yurtlar Kurumu'na yapmış olduğu ziyarette AK Parti hükümeti tarafından yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

ÖĞRENCİLER ARTIK KONFORLU YURTLARDA BARINIYORLAR

Salih Cora bu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Kredi  Ve Yurtlar Kurumu, hükümetimiz döneminde yeni bir vizyon ile olaylara yaklaşarak üniversite öğrencilerinin barınma sorununu önemli ölçüde azaltmıştır. Biliyorsunuz , önceden ranzalı sistemle 12 kişilik koğuşlardan şimdi en fazla üç kişilik odalara geçiş yapıldı. Üstelik yeni odaların içerisinde banyo, tuvalet , çalışma masası ve elbise dolabı bulunmaktadır. Bunlar AK Parti hükümetlerinden önce bir hayalden ibaretti. Öğrencilerimize bizim dönemimizde hem rahat hem konforlu ve daha medeni şartlarda barınma imkanı oluşturulmuştur.” dedi.

Üniversite öğrencilerine devletin sunduğu katkının sadece barınmadan ibaret olmadığını vurgulayan Salih Cora,”Yine öğrencilerimize verilen burs miktarı iktidarımız döneminde tam dört kat artmıştır. İsteyen öğrenciye öğrenim kredisi veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimize aylık 228 TL civarında beslenme yardımı yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.



TRABZON'DA STANDARTLARI YÜKSELTTİK

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon'daki yurtların standartlarını yükselttiklerini belirterek, “Trabzon'da da standartları yükselttik. Bu manada Trabzon'umuza büyük hizmetleri olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Artık Trabzon en az barınma sorunu yaşanan illerden birisidir. Bakınız biz iktidara gelmeden önce ilimizde üç farklı yerde bulunan yurtlarda yaklaşık 2500 civarında öğrenci barınabilirken şu an itibarıyla 12050 öğrenci kapasitemiz bulunmaktadır. Trabzon'da arttırdığımız  yurt binalarımız en yüksek standartlara sahiptir. Bu yıl Kredi Ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kalmak için talepte bulunan  öğrencilerin %50'sinin yurtlara yerleştirilmesi çok önemli bir başarıdır. Ayrıca tercih edip yurtlara kendi istekleriyle yerleşmeyen öğrencileri de hesaba katarsak  bu oran %70'leri bulmaktadır. Sayın müdürümüz Adnan İpekdal Bey'in de gayretleri, bizleri sürekli bilgilendirmesi ve ısrarları ile son yıllarda artan yurt kapasitesi hız kesmeden arttırılmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

KAPASİTE HEDEFİMİZ 15.000

Trabzon'da öğrenci yurtlarında kapasite hedefini 15.000 olarak açıklayan Salih Cora, “Önümüzdeki aylarda bazı yurtlarımızın restorasyonlarının tamamlanarak faaliyete geçecektir. Yine gelecek yıl tamamlanması beklenen ve yatırım programında olan yeni yurt inşaatı ve kiralamaları ile beraber Trabzon'da kapasite 15.000'e ulaşacaktır.Öğrencilerimiz Trabzon'da  yurt sorunu yaşamayacaktır.” dedi.

Kredi Ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürü Adnan İpekdal da Salih Cora'nın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Milletvekilimizin ziyareti bizi memnun etmiştir. Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var ve bunları birlikte takip ediyoruz. Biz öğrencilerimize bir aile ortamında, otel konforunda hizmet ediyoruz. Standartları yükselttik. Son yıllarda FETÖ ile mücadele kapsamında hiçbir öğrenciyi dışarda bırakmamak için büyük bir gayret gösterdik. Bölge Müdürlüğü kapatılınca İl Müdürlüğü olarak Trabzon'daki yurtlara daha fazla zaman ayırıyoruz. Şu anda  ilimizde  12.050 üniversite öğrencimize hizmet ediyoruz. Halihazırda restore  ettiğimiz yurtlarımız ver. Yeni açacağımız yurtlar var .Kapasiteyi daha da  artıracağız” 

Ziyarete AK Parti Trabzon il Başkan Yardımcısı Kadir Hatipoğlu da eşlik etti.