Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arazinin gerekirse belediyeden geri alınabileceğini ve yeniden Avrasya Üniversitesi’nin kullanımına tahsis edilebileceğini söyledi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın önceki gün ilçe kaymakamını tehdit eden bir anlayışla  “Ya kaymakam bey bu işi biran evvel çözer ya da ben gecekondu yasası gereği üniversite bahçesine girerim” biçimindeki yaklaşımı Ak Parti’de rahatsızlık yarattı.

Seçildiği günden beri Avrasya Üniversitesi’ne yönelik olumsuz tutum sergileyen Bıyık’a karşı bugüne kadar sessiz kalan Ak Parti kurmayları bu kez tavır geliştirdi.

Önceki gün yapılan açıklamanın dün basında yer alması üzerine  rahatsızlığını dile getiren Milletvekili Salih Cora “Avrasya Üniversitesi bu tür tartışmaların muhatabı olmamalı.Bu tartışma yeterince rahatsız etti.İyi niyetli olmayınca geri alınır, ardında tekrar üniversiteye tahsis edilir” dedi.

Yomra’da park yapılabilecek alan bulunduğunu ama hiçbir adım atılmadığını kaydeden Cora “Arkadaşımız tam bir yıldır üniversiteyle kavga ediyor. Biz üniversiteye ne kazandırabiliriz?” diye düşünürken arkadaşımız geri almak istiyor.Bunu kabul edemeyiz.Seçimde Avrasya ile ilgili tek kelime etmeyenler bir yıldır Avrasya ile yatıp Avrasya ile kalkıyor. KTÜ’nün ve Trabzon Üniversitesi’nin arazilerinin  büyük bölümü de Milli Emlak’a ait. Trabzon Belediyesi’ne tahsisli iken üniversitenin kullanımına verilmiş. Bir kere olsun Trabzon Belediyesi “Arazilerimi geri ver” demedi.Dahası, daha fazlasını önerdi. Bir üniversite  kampüsünü gecekondu bölgesi ilan edip “Kepçelerle girerim” demek kabul edilemez. “Yomra Belediye Başkanı arkadaşımız hukuka uygun hareket etmeli” diye konuştu.