AK Parti Trabzon Milletvekili Saih Cora yazılı bir açıklama yaparak  vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik ederken gündeme yönelik de önemli mesajlar verdi. “Millet olarak bizi birbirimize düşürmek isteyenler en sert cevabı milletimizden alacaklardır” diyen Salih Cora'nın açıklaması şu şekilde:

“Bayramlar; sevgi ,saygı ,vefa duygusu, merhamet ve şefkatin hep birlikte yaşandığı ,birlik ve beraberlik duygularının sevinç ve neşe ile buluştuğu ,dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, umudun ve toplumsal barışın her düzeyde güçlendiği mübarek günlerdir.

Son zamanlarda vatan topraklarımız içinde ve dışında meydana gelen ve milletimizi derinden üzen olumsuzluklar sebebiyle bayramlarımızı buruk bir şekilde geçirmekteyiz. Millet olarak bizi birbirimize düşürmek isteyenler birliğimizi, dirliğimizi ve bütünlüğümüzü bozamayacaktır. Bozmak isteyenler 15 Temmuz gecesinde görüldüğü gibi en sert cevabı MİLLETİMİZDEN alacaktır.

Bu vesile ile vatanı uğruna şahadet mertebesine erişen aziz şehitlerimize Rabbim'den rahmet ailelerine, yakınlarına, sevenlerine sabır, tüm gazilerimize de bir kez daha geçmiş olsun diyorum.

Bu duygular içerisinde ;terörün, vahşetin ve tüm olumsuzlukların sonra ermesini; barış ve kardeşliğin yaşanmasını Rabbim'den niyaz ediyor Kurban Bayramı'nızı kutluyorum.”