Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, silah arkadaşlarına ve isimsiz kahramanlarımıza şükranlarını sunarak şunlar söyledi.

29 Ekim 1923’te, hakimiyeti millete teslim ederek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlu olsun.

Bu Cumhuriyet, kökleri derin bir medeniyet havzasından vücut bulan, büyük ve güçlü bir milletin kurduğu ve yaşattığı bir cumhuriyettir.

Ak Parti Hükümetlerinin en büyük kazanımlarından biri de Cumhuriyetin kurucusu ve yegane sahibi cumhurla, Cumhuriyeti buluşturmak ve barıştırmak olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ifadeleri ile “Bizim gökkubbemiz, Türkiye Cumhuriyetidir.” Bu sebeple Cumhuriyet’imizi hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine dayalı çağdaş bir temel üzerine bina etme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz.

Bizler; milletimizin değerlerinden kopuk, onları hor gören veya onlara tepeden bakan bir rejimi değil, gücünü ve desteğini milletten alıp, enerjisini millet yolunda harcayan, aklını ve felsefesini yine milletin aklından, gönlünden, asaletinden ve ferasetinde alan bir cumhuriyetin savunucularıyız.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, silah arkadaşlarına ve isimsiz kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.