Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Uzungöl'de yalanan olayla ilgil açıklamada bulundu. Cora'nın açıklaması şu şekilde: 

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'tan gelen 50 kişilik turist kafilesinin içerisinde bulunan 2 kişinin 'Kürdistan' yazılı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı açarak fotoğraf çektirmek istemesine gösterilen münferit tepki ve yaşanan istenmeyen olayın ardından, yapılan yorum ve açıklamaları büyük bir titizlik ve hayretle takip etmekteyiz.

Bu olay üzerinden; Ecdadından aldığı emanet ve kültürel miras ile ülkemizin en kadirşinas topraklarından olan Trabzon’umuzun ve misafirperver, hoşgörü sahibi insanının yıpratılmaya ve karalanmaya çalışıldığını üzülerek görmekteyim.

Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde her zaman önemli bir yere sahip olan sayısız medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış kadim şehir Trabzon’umuzun bu denli aşağılanmasını, ötekileştirilmesini ve sosyal medyada gündem olmak için malzeme yapılmasını şiddetle kınıyorum.

Doğmaktan, yaşamaktan, temsil ve hizmet etmekten büyük onur duyduğum Trabzon’umuz ve hemşehrilerimiz ile ilgili söylenen “Azgın, cahil, faşistler, vandallar” söylemlerini de sahiplerine iade ediyorum.

Hemşehrilerimizi de böyle prokovatif söylemler ve eylemler karşısında dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum.

Trabzon;

Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in 11 yıl valilik yaptığı ve Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü bir medeniyettir.

Trabzonlular;

Samsun’a ilk ayak bastığında “Bana kalp gücü veren yurttaşlarımın ilk safında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüyle bahsettiği bir millettir.

Bu şehir;

Söz konusu vatan olunca gerisini teferruat sayan, öğrencileri Çanakkale Savaşı'na gittiği için üç dönem mezun veremeyen ve yoklama defterlerine, "Geri dönemediler" yazılan bir okula ismini veren bir coğrafyadır.

Trabzon hakkında yorum yapmak isteyenleri şehrimizin tarihini okumaya, aynı zamanda kültürünü anlamak ve yaşamak, insanımızın misafirperverliğini, yüreğinin güzelliğini ve en önemlisi vatan sevgisini görmek için Trabzon’a davet ediyorum.