CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen’in seçim güvenliğinin ortadan kaldırılarak ölülere de oy kullandırılacağı iddialarına cevap veren Salih Cora, “ AK Parti karşısında girdikleri her seçimi kaybettiler. Son on yedi yılda yapılan on iki seçimde büyük hezimet yaşadılar. Her kaybettiklerinde şaibe iddialarını ortaya attılar. Milli iradeye saygı göstermediler, sandık sonuçlarına baktıklarında suçu kendilerinde değil hep başkasında gördüler. Şimdi de çok ilginç bir iddia ortaya attılar. ‘Sahte oy pusulası basıldı, ölülere oy kullandıracaklar.’ diyorlar. Allah aşkına böyle birşey mümkün mü? Bunlar gayri ciddi iddialardır. Hangi seçimde ölülere oy kullandırıldı da şimdi böyle bir iddia ileri sürülüyor?  Biz siyaseti ölülerle değil milletin kendisiyle yapıyoruz. Ölü seçmenlerle de bu iddialar ile gündem meşgul eden siyasi meftalarla da ilgilenmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Salih Cora seçim güvenliği konusunda açıklamalarına şöyle devam etti:
“Sormak lazım! Şu ana kadar kasten veya ihmalen böyle bir şey  oldu mu? İtiraz edilip düzeltilmedi mi? Seçmen listelerinin askıya çıkarılma sebebi nedir. Böyle sehven hatalı durumları düzeltmek için sandık kurulunda kimlik kontrolü ve imza uygulamasının yapılma nedeni nedir. Sahte oyun önüne geçmek için kanunda bu hususlar ayrıntılı olarak düzenlendi. Anayasanın 67. maddesi  çok açıktır. Seçimler ve halkoylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır. Bunu bilmeyecek değillerdir. Şimdi niçin böyle bir iddia ileri sürülüyor. Açıkça görülüyor ki AK Parti-MHP ittifakını hazmedemiyorlar. Anketler ortada, her şeyi biliyorlar. Çok erken havlu attılar. Ortaya bir yalan atıldı siz aksini ispatlayın diyorlar. Kuyuya bir taş atıp bizim çıkarmamızı istiyorlar. Böyle boş iddialarla uğraşacak vaktimiz yok.”

Seçim güvenliği hakkında eleştiri getirenlerin siyasi tarihleri ile çeliştiklerini ifade eden Salih Cora, “Seçimle ilgili afaki uygulamalar ancak onların döneminde gerçekleşmiştir. Cemazül evvellerinde bir çok garabet var. Hatırlayın ‘Açık oy Gizli tasnif’ ne zamandı? Şimdi başımıza ahlak abidesi dikildiler. Seçim güvenliğinden kaygı duyuyorsanız sandık bölgesine sahip çıkın. Bir iki gün önceden hazırlanın, sabah saatinizi kurun erkenden uyanın. Sandık kurullarınızda yerinizi alın. Geç kalıp olay çıkarmayın, sandıktan ayrılmayın sayımı ve yazımı takip edin. İşin özeti budur. Teşkilatlarınızı bu konularla ilgili eğitin. Hem sandık başında olmayacaksın hem de şaibeden bahsedeceksiniz. Gülerler adama.” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Demokrasinin ve milli iradeye saygının en önemli unsuru seçim olduğu halde bir hukukçu olan Sayın Pekşen’in seçimleri boykot çağrısı yapmasını doğru bulmuyoruz.  Bunu en hafif şekilde milli iradeye saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Minderden kaçmaktır. Seçimi boykot için çağrı yapmak yenilginin kabulüdür. Milletimizden korkmasınlar. Milletin terazisi hassastır. Hiçbir zaman yanlış tartmamıştır. Milletin değerleri ile kavga etmeyi bıraksınlar. Aksi durumda hangi iddiayı ortaya atarsa atsın kurtuluşa eremeyecekler.” şeklinde konuştu.