Türkiye’de 55 milyondan fazla seçmen bugün Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumu için sandık başına gitti.

Sonuçları değerlendiren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Cora: “Trabzon’da ki Evet ve Hayır oyu veren bütün seçmenlerimize teşekkür ediyoruz” diyen Cora, “Burada sonuçta milletimizin sağ duyusu kazandı. Şuan da açılan sandıklara baktığımızda muhtemelen yüzde 52 ile Trabzon’da yüzde 66’lık sonuç ortaya çıkacak. Milletimiz şuna karar verdi. Türkiye’de Anayasa Değişikliği ile birlikte getirilmek istenilen hükümet modeline onay verdi. Yeni bir adım atıldı. Bundan sonra ki süreçte bundan sonra ki sistemin oturması anlamında kanun çalışmalarımızı yapacağız. Bu sonuç beklentimizin altında gözükebilir. Trabzon’da yüzde 75’in üzerinde oy oranı Türkiye’de yüzde 55’in üzerinde oy oranı bekliyorduk. Sonuç olarak Türkiye ve Trabzon kazandı. Bizi destekleyen veya çekincesi olmayıp desteklemeyen tüm seçmenlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: “Aynı oranda düşüşler olduğu için bir ilçede ki düşüş, bir başka ilçeyle karşılaştığımızda hepsi bir biriyle orantılı düşüş gerçekleşti. Beklentimizin altında gerçekleşti. 1 Kasım’da alınan oylara yakın oy oranı gözükmekte. Burada şu var. AK Parti’den de 1 Kasım’da AK Parti’ye oy verip referandumda farklı tercihte bulunan kesim de vardır. MHP’de evet ve hayır oylarının .bölünmüş olduğu gözükmektedir. 

Bu tamamen bizim çalışma olarak elimizden geleni yaptık. 4, 4)lük kampanya yürüttük. Teşkilat mensuplarımıza hem AK Parti’ye hem de MHP’ye teşekkür ediyoruz. Parti oylaması değil madde oylamasıydı. Madde oylaması olduğu için bir kişiye bunu anlatmak 15-20 dakikayı buluyordu. Ne kadar çok anlatmışsak o kadar çok puan kazanmış oluyoruz. Bazı ilçelerde daha yoğun yaptık bu da kendini gösteriyor. Eksik milletimizde değil bizdedir. Verdiği karar başımızın gözümün üstünde yeri var. Milletimizin sağ duyusu kazanmıştır teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Salih Cora referandum sonuçlarını yorumladı paylaşan: canli61saat