Trabzon ve ilçelerinde yeni anayasayla ilgili olarak vatandaşları bilgilendiren Milletvekili Cora’nın dünkü durağı Şalpazarı oldu. Burada vatandaşlarla tek tek kucaklaşan Cora, yeni anayasanın temel prensipleri ile bilgi vermenin yanı sıra anayasanın düzenlenen maddelerinin detaylarını da anlatıyor.

Türkiye’nin önünün açılması için 16 Nisan’ın milat olduğunun altını çizen Cora, halkın iradesiyle hükümetin kurulacağını, sabah oy verildkten sonra akşam hükümetin kurulacağını belirterek,  Türkiye’nin artık kendi milli sanayisini üretmeye başladığına dikkat çekip, "“Herkes Türkiye'den korkmaya başladı. Türkiye'den korktukça müdahalelerini farklı farklı konseptte gerçekleştirmeye çalışıyorlar. En son da bildiğiniz gibi FETÖ üzerinden Türkiye'de oyunlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bizde diyoruz ki artık buna müsaade etmeyeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke olacak, lider bir ülke olacak. Türkiye'nin güçlü olabilmesi için öncelikle 5 yıllık iktidarları sigortalı hale getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın önüne sandık geldiğinde Cumhurbaşkanını seçmenin hükümeti seçmek olacağına dikkat çeken AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bu konuda da, “Önümüze iki sandık gelecek birinde Cumhurbaşkanı adaylarına bakıp oyunuzu sabah vereceksiniz akşam hükümet kurulacak. Diğer sandık için de bakacaksınız kim benim sorumlarını TBMM'ye taşır, kim o sorunlarla ilgili kanun çıkarır diye değerlendirip ona göre oyunuzu kullanacaksınız. Güçlü bir Meclis olacak güçlü bir Cumhurbaşkanı olacak. Her şeyden önemlisi sabah oy verip akşam kurulacak olan hükümetle beraber güvenoyu da tesis edilmiş olacak. Yani güvenoyunu sandıkta vermiş olacağız ve Meclis'ten güvenoyu problemini ortadan kaldırmış olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni sistemin meclisin önünü de açacak bir sistem olduğunu belirten Cora, geçmiş dönemlerden de örnekler vererek, “Bazı seçim sonralarında partiler hükümet kuramıyorlar. Bunu 7 Haziran'da yaşadık. O seçim sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gidip 'gel seni Başbakan yapalım hükümet kuralım AK Parti'yi muhalefette bırakalım’ dedi. Hani milletin iradesi? Bu sistemde milletin iradesi ortadan kalkacak diyorlar. Senin milletin iradesine bakış açını 7 Haziran'da gördük. 2007'de Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine karar verildi. Eğer bu sistemi değiştirmez mevcut hükümet modeliyle devam edilirse yüzde 51'nin üzerinde seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve yüzde 35 ile seçilmiş bir siyasi parti. Farklı bir siyasi parti olduğunda Başbakan bir proje ortaya koyacak, Cumhurbaşkanı onu israf olarak görüp karşı çıkacak. O zaman Başbakan beni halk seçti diyecek. Cumhurbaşkanı ise seni halk yüzde 35 ile seçti beni ise yüzde 50 ile seçti diyecek. Alın size bir kriz. İleride bunları yaşayacağız. Bunları görmemek için biz Başbakan'ın yetkilerini Cumhurbaşkanı'nda birleştiriyoruz ve biz çift başlılığı ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.