AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Erzurum Kongresi’nin 100. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Cora yaptığı açıklamada “23 Temmuz 1919 Vatan bir bütündür, bölünemez.Millet hertürlü yabancı işgal ve müdahalelere karşın, topyekün kendisini savunacak ve direnecektir. Milli gücü kullanmak ve milli iradeyi hakim kılmak temel ilkedir. Manda ve himaye kabul olunamaz” şeklinde ifadeler kullandı.

BU ÜLKE KENDİ TEZLERİNİ HAYATA GEÇİRECEKTİR

Bundan yüzyıl önce küresel siyasi konjonktürün bu vatanı icbar ettiği ve millet olarak aldığımız kararlar ne denli önemli ise bugün de benzer küresel adaletsizlik ve çarpıklıklara karşı aynı karar ve kararlılıkla mücadele etmenin elzem olduğunu da vurgulayan Milletvekili Salih Cora şöyle devam etti: “Türkiye; Doğu Akdeniz'de, Suriye’de, Irak’ta ve tüm mazlum coğrafyalarda kendi tezlerini hayata geçirerek var olacaktır. Başka çaresi yoktur...Bu duygularla Erzurum Kongresi’nin100.yılını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

Cora, Ayvazoğlu’nun açıklamalarını hatırlattı:

Toruntay’a ağzının payı verilmiştir!

Uzungöl'de Irak uyruklu 9 kişinin "Kürdistan" yazılı atkılarla fotoğraf çektirmesine karşılık gösterilen tepki karşısında AK Parti’den Ankara Milletvekili Adayı olan Mehtap Toruntay’ın, “Bir Türk olarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine çağrımdır. Vatandaşlarınızı Trabzon gibi 'cahillerin, vandalların' yaşadığı yerlere göndermeyin, ülkenizde faaliyet yürüten Trabzonlu vandallarımüteahit, tüccar, iş adamı vs.'nin faaliyetine müsade etmeyin" şeklindeki skandal paylaşımına tepki yağıyor.


AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, konu ile ilgili olarak AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun “Trabzon gibi kadirşinas, tarihi ve kültürel değerlerinden ödün vermeden yaşayan, gönlü yüce insanların şehrine kalkıp cahillerin ve vandalların şehri demek cehaletin dik alasıdır.Başka bir ülkeye seslenerek kendi vatanının bir parçası olan bu güzel şehri hedef göstermek, şikayet etmek, ticari ilişkilerinizi kesin demek de gerçek bir vandalizm örneğidir.Herkes haddini bilecek. Suni gündem oluşturmak için üstünüze vazife olmayan ve üstelik konunun mahiyetini de bilmeden atılan bir tweet üzerinden PR yapmaya çalışmak kusura bakmayın ama ziyadesiyle ucuz bir siyaset ürünü Mehtap Hanım. Madem AK Parti saflarında vekil olmaya talip oldunuz önce vekaletin ne demek olduğunu bir idrak edin derim” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, “Sayın Vekilime aynen katılıyorum. Sözlerinin altına imzamı atıyorum. Durumdan vazife çıkarıp ne olduğunu bilip öğrenmeden, lafın nereye gideceğini düşünmeden boş konuşanlara ağzının payını vermek lazım. Sayın vekilim verdi de” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’na tepki

AK Parti Trabzon Milletvekili Av Salih Cora, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı görevine TMMOB Şehir Plancılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Akgün’ü atamasına teğki gösterdi. Akgün’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunduğunu ifade eden Cora, “Sn. İmamoğlu, ölümüze dirimize küfreden, Cumhurbaşkanımıza her türlü hakareti yapan, Gezi olaylarının baş aktörü Gürkan Akgün’ü İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı görevine atadı” dedi.