Kurukız, beraberinde MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, meclis üyeleri Metin Günay ve İskender Bulan ile düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yılında darbeyi yapanları lanetlerken, şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Cumhur ittifakının belediye başkanı olan Kurukız, “Projelerimizin hepsi maliyetli projeler. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın ‘Ben Şalpazarı’nda aday göstermiyorum. Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı Reffik Kurukız’ı destekliyorum’ diyerek bizleri onurlandırması ve yol arkadaşı Devlet Bahçeli ile oluşturdukları cumhur ittifakının rahatlığı ile çalışıyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİ ONURLANDIRDI

Kıymetli Cumhurbaşkanımızın ‘Ben Şalpazarı’nda aday göstermiyorum. Cumhur ittifakı kapsamında MHP adayı Reffik Kurukız’ı destekliyorum’ diyerek bizleri onurlandırması ve yol arkadaşı Devlet Bahçeli ile oluşturdukları cumhur ittifakının rahatlığı ile çalışıyoruz. Bakanlarımıza, milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok destek ve hizmetler aldık.

ANLAMLI GÜNDE ŞALPAZARI’NDA BULUŞTULAR

Milletin zaferinin dördüncü yılı, 251 demokrasi şehidimizi ve 2 bin 196 gazimizi anıyoruz. 28 Şubat’lar, 27 Mayıs’lar, 12 Eylül’ler neyse 15 Temmuz’da aynı oyundur. Ülkemizde oyunlar asla bitmez. Asya ile Avrupa’nın kesiştiği kritik bir coğrafyadayız. 1071 Anadolu’ya gelişimizden itibaren çok oyunlar oynandı. Ülkemiz ne zaman başını kaldırsa yerli işbirlikçilerle birlikte ‘Dur’ denilmek istenmiştir. Kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 15 Temmuz’da da milletin seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Vatan şehitlerimizin hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz. Anlamlı bir günde Şalpazarı’ndayız. 

YENİ VAKA YOK

İlçemiz ilçe yapısı, doğası, doğal beslenmesi ve dillere destan Ağasar Balı’nın da etkisi ile ilçemizde koronavirüs pozitif vakası görülmedi. Geçen hafta başında İstanbul’dan ilçemize gelen bir vatandaşımızın testleri pozitif çıktı. Hemen ailesi ve çevresi karantinaya alındı. Bir kişinin çevreye yayması ile sayı 18 oldu. Devletimiz çok güzel tedbirler aldı. İlçemizde harfiyen kurallara uydu. İlçemizde son iki gündür pozitif vaka yok. 18 kişi içinden kimse yoğun bakımda değil hastanede tedavideler, hepsinin durumu da çok iyi.

HİZMETLER ARKA ARKAYA SIRALANDI
 

Şalpazarı artık hizmetleri ile açılışları arka arkaya sıralanmış bir ilçe oldu. Cumhur ittifakı kapsamında, ‘Önce ülkem ve Milletim’ diyen Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ve omuz omuza verdikleri milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı sunuyorum. Şalpazarı Belediyemizin hizmet binasının bahçesindeyiz. Buranın temelini 2017 yılında attık ve 2 yıl gibi kısa sürede binamızı tamamladık. İlçemiz 30 mahalleden ibaret. 1968 yılında ilçe olan belediyemizin 59 metre kare binası varken şu anda 750 metre kare tabanlı 5 katlı binamız var. Biz binanın iki katını kullanıyoruz. Bir katını itfaiyemiz ve noter kullanıyor. Diğer iki katını da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ederek ilçemize gençlik merkezini kazandırıyoruz. İlçemize bir tanede Etnoğrafya Müzesi kazandıracağız. Hemşehrilerimize güzel bir hizmetimiz olacak. 
 
IŞIL IŞIL ŞALPAZARI

Yürüyüş yollarımızı aydınlattık. Tüm binalarımızın giydirme ve mantolamaları yapılarak rengarenk bir Şalpazarı olacak. Şalpazarı’mızın olmazsa olmazlarından bir tanesi olan yıllardır halkımızın talebi olan Şalpazarı Meslek Yüksekokulunu İlçemize kazandırdık. Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiye bölümleri ile birlikte 2020-2021 döneminde öğrenci kabulüne başlayacak. Hem yüksekokulumuz hem de belediye binamızı ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. 

YENİLENEN CADDELER

Şalpazarı’mızın tüm caddelerini yeniledik. 7 bin 500 metrekare parke çalışması yaptık. Şalpazarı hak ettiği konuma kavuştu. Sayın Valimizin katkıları ile aydınlatma çalışmaları yaptık. İlçemizin tüm caddeleri ışıl ışıl oldu. İlçemizde parklar bahçeler oluşturuyoruz. İlçemiz daha yaşanılır, daha modern ilçe oldu. Halkımız büyükşehirlerde gördükleri parklara bahçelere ilçemize kavuştu. Sarıkamış şehitlerimizi anma yürüyüşünün üçüncüsünü bu sene yaptık. İlçemizin araç parkını yeniledik. Şu anda belediye bütçesinden bir kuruş çıkarmadan 11 tane aracı makine parkımıza kazandırdık. Cumhur ittifakı kapsamında hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. 

DEV PROJELER BİTİ

Öğretmenevi ve hükümet konağımız tamamlanmak üzere. Eylül ayında açılışları olacak. Asfalt ve beton çalışmalarımızı yaptık. Pandemi sürecinde kapalı olan Pazar yerinde düzenlemeler yapıldı. Belediye binamızın kapıları haftanın her günü açık. Vatandaşlarımız randevu almadan gelebilir. 2019 kriz dönemiydi. 2020’nin ikinci çeyreğinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten biz de etkilendik. Şalpazarı olarak dönemi çok iyi geçirdik. 

NÜFUSTAN ÇOK NÜFUZ VAR

Şalpazarı’nın 12 bin nüfusu var. 200 bin Şalpazarlı var. İlçe dışında yaşayan çok sayıda Şalpazarlı var. Yazları yaklaşık 98 bin araç ilçemize geliyor. Üsküdar’da yaşayan Şalpazarlılar bizim medarı iftiharımız Hilmi Türkmen’i belediye başkanı seçtiler. Şalpazarı ilçesi nüfuz olarak da bir çok kesme hitap ediyor. Belediye başkanlığımın ikinci dönemi. Bu süreç içinde ilçe halkımıza vaat ettiğim projelerin yüzde 70’ini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Devletimizin çeşitli birimlerinde üst düzey görev yapan çok sayıda bürokratımız var. İlçemize de yardımcı oluyorlar. Pandemi döneminde ekibimiz ile birlikte dönemi çok iyi geçirdik. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Projelerimizin hepsi maliyetli projeler. Şalpazarı 2 yıl içinde bölgenin cazibe merkezi olacak ve bölgeden insanlar ilçemize fotoğraf çektirmeye gelecek. İlçemizin derelerinde balık tutulacak.

KANAYAN YARAYA PANSUMAN

Şalpazarı çevre yolu ilçemizin kanayan yarası. Müteaahhitin görevini yapmaması, taşerona devretmesi, taşeronun başkasına devretmesi gibi müteahhitten kaynaklı sorunlar yaşanıyor. Eski ihale fesh edildi. Yeni bir müteahhit ihaleyi aldı. Yolumuz bin iş günü içinde yapılacaktır. İlçe halkımıza hayırlı olsun.