Tarihi mezarlığın bulunduğu bölgenin elektriklerini kesen ve gece boyunca mezarlıkta hazine aradığı belirlenen definecilerin sabahın erken saatlerinde mezarlıktan ayrıldığı öğrenildi. Osmanlı dönemine ait mezarların açıldığı ileri sürülürken, definecilerin mezarlıkta hazine bulup bulmadığı ise merak ediliyor.
DEFİNE YERİNİ YAŞLI KADIN GÖSTERMİŞ

DEFİNECİLERİN kazı yaptığı mezarlığın büyük tahribata uğradığı görülürken mahalle sakinleri sabah önce muhtarı aradı. Geyikli Mahallesi Muhtarı Mustafa Demirbaş, “Yaşlı bir kadının mezarlıkta define olduğu yönünde bazı bilgileri insanlara aktardığını öğrendik. Fakat buraya kadar gelip mezar kazanların kim olduğunu bilmiyoruz. Mezardan bir şey alınıp alınmadığından da haberimiz yok” dedi.  

Trabzon'un Şalpazarı İlçesi Geyikli Mahallesi Gültepe Konakyanı Mezarlığı'nda definecilerin hazine aradığı ortaya çıktı. Tarihi mezarlığın bulunduğu bölgenin elektriklerini kesen ve gece boyunca mezarlıkta define aradığı belirlenen kişilerin sabahın erken saatlerinde mezarlıktan ayrıldığı öğrenildi. Osmanlı dönemine ait mezarların açıldığı ileri sürülürken, definecilerin mezarlıkta hazine bulup bulmadığı merak ediliyor.

SABAHA KADAR KAZI YAPTILAR

Trabzon'da yine definecilerin Osmanlı Dönemi'ne ait mezarlıkta hazine aradığı ortaya çıktı. Bölgede uzun yıllardır hazine arayan definecilerin uğrak yeri 150 yıllık mezarlıkları olurken, Şalpazarı'nda ortaya çıkan definecilerin profesyonel olduğu ileri sürüldü. Definecilerin, bölgenin elektriğini kestiği ve gecenin karanlığından yararlanarak kazı yaptığı ileri sürüldü.

GÜN AĞARIRKEN KAÇTILAR

Bazı görgü tanıklarına göre definecilerin önce mahallenin elektriklerini kestiği ardından da mezarlığa girerek, gün ağarana kadar kazı yaptığı ileri sürüldü. Gece boyunca mezarlıkta define aradığı belirlenen kişilerin sabahın erkek saatlerinde mezarlıktan ayrıldığı belirtildi. Osmanlı Dönemi'ne ait mezarların açıldığı ileri sürülürken, definecilerin mezarlıkta hazine bulup bulamadığı merak ediliyor.

YAŞLI KADIN GÖSTERMİŞ

Defineciler tarafından yapılan kazının ardından mezarlığın tahrip edildiği ortaya çıktı. Mezarlıkta meydana gelen olayın ardından mahalle sakinlerinin kendisini aradığını ve durumdan haberdar ettiğini belirten Geyikli Mahallesi Muhtarı Mustafa Demirbaş, "Yaşlı bir kadının mezarlıkta define olduğu yönünde bazı bilgileri insanlara aktardığını öğrendik. Fakat buraya kadar gelip mezar kazanların kim olduğunu bilmiyoruz. Mezardan bir şey alınıp alınmadığından haberimiz yok" dedi. Bu arada olayla ilgili olarak herhangi bir soruşturmanın olmadığı iddia edildi.

SOSYAL PAYLAŞIMA KONU OLDU

Bu arada bölgede yaşayanlar, mezarlıktaki kazının ardından sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden, "Bir şey alınmış mı?" şeklinde birbirlerine sorular yönelttiği ve bir çocuğunun ise, "Ben kazdım, hazineyi buldum". "Merak etmeyin, sizi de göreceğim", "Kimseye söylemeyin" şeklinde yorumlar yaptığı belirlendi.  (Günebakış)