61SAAT HABER SERVİSİ
Trabzon’da böylesine bir çalışmayı yapan tek yayın organı olarak Türkiye’nin çok sayıda ilinden ve yurt dışından teyekkür telefonları aldık. İnsanlar Trabzon’un seçim nabzını bilgisayarları başından izlerken, gurbetten ilçelerinde olup biten olayları da izleme imkanı buldu. 

Şimdi 1 Kasım Seçim süreci başladı ve 61saat.com olarak yine sahalara meydanlara indik. 1 haftalık süreçte bu kez 1000’a yakın vatandaş ile görüşüp ilçelerdeki seçimin nabzını sizlerle paylaşacağız. 

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde seçim çalışmalarını gözlemlediğimizde AK Parti ile MHP’nin başa baş giden bir yarışına şahit oluyoruz CHP ise ilçede hiç yok gibi. Şalpazarı’nda vatandaşların bir kısmı tek başına iktidar olarak AK Parti’nin yeniden göreve gelmesi gerektiğini şart olduğunu belirtirken, bir kısım ise Recep Tayyip Erdoğan’ın artık AK Parti’yle uğraşmak yerine Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirmesi gerektiğini, koalisyon kurulmayışındaki en önemli faktörün Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ettiler. İlçede 40’e yakın vatandaş ile yaptığımız görüşmede AK Parti’ye olan desteğin çoğunlukta olduğunu gözlemlerken, AK Parti’ye tepkileri olsa da yine de ona verecek kişilerin sayısının da oranının yüksek olduğunu ifade edebiliriz. 
AK Parti’yi MHP’nin takip ettiği ilçede CHP taraftarı bulmak bayağı güç oldu. Şimdi yorum yapmak yerine Şalpazarı halkının kendi ağzından 7 Haziran sonrası yaşanan gelişmelerin sorumlusunun kim olduğunu ve 1 Kasım’da oylarını ne yönde kullanacaklarını izleyelim....