TRABZONSPOR'UN şike yöntemiyle gasp edilen 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu unutturmamak için dikilmek istenen şike anıtını Şalpazarı Belediyesi dikecek. İşadamı Şükrü Kuleyin maliyetini kendisinin karşılayacağını açıkladı

MHP de uzun yıllar yöneticilik yapmış olan ve Trabzonspor eski Ankara temsilcisi Şükrü Kuleyin, Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ile görüştüğünü ve şike anıtının yapılacağını duyurdu. Görüşmenin olumlu geçtiğini ve şike anıtının ilçe girişine yaptırılacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuleyin, "Yıllardan beri bu anıtın yapılmasını bekliyoruz. Trabzon’da 19 ilçenin 17’si Ak Partinin elinde olduğu için bu anıtı yapmaktan çekiniyorlar. Bizim Belediyemizin yaptığı hareket Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bir mesajdır. Bu bir semboldür. Bunu yapamayanlar utansın. Buradaki gayenin ne olduğunu umarız anlarız" dedi.

Trabzonspor eski Ankara temsilcisi Şükrü Kuleyin Trabzon’da ciddi hamle sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, "Şehrimize sahip çıkamıyoruz, kulübümüze sahip çıkamıyoruz ve neden İstanbul medyasını bu kadar gözümüzde büyütüyoruz anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

KURUKIZ: TEKLİFE SICAK BAKIYORUZ


Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Kuleyin’le böyle bir görüşme yaptıklarını doğrulayarak, “Trabzonspor’la ilgili böyle bir talep geldi ama henüz bir karar almadık. Öncelikle encümen üyesi arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Arkadaşlarımız uygun görürse, Şubat ayındaki meclisimizde de konuyu yine gündeme getireceğiz. Görüşüp değerlendireceğiz. Sonuçta biz Trabzonsporluyuz. Trabzon şehrinde yaşıyoruz, Trabzonspor’un hakları bizi de ilgilendirir. Kişisel olarak sıcak bakıyoruz. Maddi kaynaklarını kendileri oluşturacaklar. Sonuçta ilçemize tanıtım anlamında önemli bir destek olur. Sonuçta Şalpazarı olarak Trabzon’un bir ilçesiyiz. Trabzonspor’dan oluşan bir insan yapımız ve profilimiz var. Trabzonspor’un hakkının yendiğine inanıyorsak bu olay bütün Trabzon’u ilgilendirir. Şike anıtına sıcak bakıyoruz” biçiminde konuştu.