Zihni Yıldızhan, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay'ı parti binasında ziyaret etti. Partililerle bir süre sohbet eden Kaymakam Yıldızhan, Şalpazarı'na kaymakam olarak geldiği için çok şanslı olduğunu belirtti. Kendisinin bir devlet görevlisi olduğunu ve görev süresi içinde herkes gibi ilçenin çıkarları için çalışacağını belirten Yıldızhan, "Görev sürem dolduğu zaman devlet bana sormadan beni başka bir yere atayacak. Ben kalmak istesem de kalamayacağım. Ancak buradan ayrılırken iyi izlenimler bırakmak, sizlerle beraber projeler üretip ilçenin göç vermesini engellemeye çalışmak istiyorum." dedi.

Öncelikle ilçenin Kaymakamlık hizmetini rahat yapabilmesi adına kendine ait lojman ve binası olması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Yıldızhan, "Görüyorum ki burada arazi sıkıntısı olduğundan, devlete arazi bağışı yapılamadığından bu sorun giderilememiştir." ifadelerini kullandı.

İlçenin azalan nüfusuna değinen Kaymakam Yıldızhan, "Bir diğer konu ise ilçenin nüfusu yaşlı ve emekli. İlçede bir AŞ üretecek fabrika bacası olmadığından, çocukları okul kazanınca da aileler mecburen göç etmek zorunda kalmış. Benim kanaatim ilçeye yüksekokul zor gibi gözüküyor ancak sivil toplum örgütleri ile bir olursak bir Anadolu lisesini ilçemize kazandırabiliriz. İşadamlarımızın katkılarıyla ilçemize ileriye dönük 400 ya da 600 öğrenciyi barındıracak yurtlar kazandırırsak göçü önlemede bir adım atılmış olur." diye konuştu.

Kaymakam Yıldızhan, "Dağları ve yaylaları bulunan bu güzel, doğa harikası yerlerin reklamını yaparak, turizme kazandırarak buralara turist çekilebilir. Bunlar yapılırsa ilçenin ekonomik değeri artar." şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Metin Günay ise "Ben burada her kesimden arkadaşla ilçeme hizmet edebilmek adına ne yapmamız gerekiyorsa elimden geleni yapmaya hazırım. Aynı zamanda diğer parti ilçe başkanları ile de bir araya gelir ve bir istişare yaparak ilçemin geleceği adına her şeyi yapmaya hazırım." açıklamasını yaptı.