ALMANYA'nın Krefeld kentinde düzenlenen iki günlük yayla şenliği, Karadenizliler'den yoğun ilgi gördü.Krefeld'de faaliyet gösteren Avrupa Akçaabat Acısu Köyü Derneği AKDER düzenlediği yayla şenliği ile, kuruluşunun 15. yılını kutladı....
ALMANYA'nın Krefeld kentinde düzenlenen iki günlük yayla şenliği, Karadenizliler'den yoğun ilgi gördü.

Krefeld'de faaliyet gösteren Avrupa Akçaabat Acısu Köyü Derneği AKDER düzenlediği yayla şenliği ile, kuruluşunun 15. yılını kutladı. Açık alanda gerçekleştirilen şenliğe, Almanya'nın farklı kentlerinden Karadenizliler akın etti. İki gün boyunca kemence sesiyle inleyen şenlik alanında Karadenizliler, havanında sıcak olmasıyla çimlerde oturarak yayla keyfini yaşadılar. Karadenizliler, çalan kemençeye dayanamayıp sürekli horon tepti.

ZENGİN PROGRAM

Stantlarda hazırlanan mısır ekmeği, hamsi, lahmacun ve tatlı çeşitleri de katılımcılardan yoğun ilgi gördü. İki gün boyunca buram buram Karadeniz'in yaşatıldığı şenlikte sahne alan Karadenizli sanatçılar Onay Şahin, Sinan Sami, Taner Eyüpoğlu, Mehmet Tak ve kemence ustası Hakan Yıldırım hemşehrilerini coşturdu.

SAMED HORON TEPTİ 

İngiliz kulübü FC Liverpool kadrosunda bulunan ve Krefeld'e ailesinin yanına gelen Trabzonsporlu Samed Yeşil de şenliğe katılarak arkadaşlarıyla horon tepti. Etkinlikle ilgili memnuniyetini dile getiren AKDER Başkanı Süleyman Şahinkaya, “1999 yılından beri faaliyet gösteriyoruz ve daha önce 13 ayrı kültür şenliği gerçekleştirdik. Bu sene ilk kez açık alanda şenlik düzenledik. Böylece muhteşem bir coşku ile 15. kuruluş yılımızı kutladık. Dernekte görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, onların özverili gayretleriyle gerçekleşti" dedi.

AKDER şenliğine katılan Karadenizliler, iki gün boyunca kemençe ve horona doydu.