Sivil Savunma ekiplerinden edilen bilgiye göre Tekkeköy ilçesindeki işletmede 10 metre çapındaki amonyak tankının (silo) kapağının takıldığı sırada göçük meydana geldi. Yaklaşık 25 kişinin çalıştığı yerde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 5 kişi ölü, 11 kişiye de yaralı ulaşıldı. Göçükte işçiler olduğu ifade ediliyor. Göçük altındaki diğer kişilere ulaşmak için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Olayın duyulmasının ardından göçük altında kalan işçilerin yakınları olay yerine akın etti. İşletmenin özel olduğunu belirten güvenlik görevlileri basın mensuplarını içeri almazken çekim yapanları da engellemeye çalıştı.
Samsun Vali Vekili Hasan Özhan da şunları kaydetti: ''Yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapağın monte edilirken düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 1'i ağır 11 yaralımız var. Kapak altında 4 ya da 5 işçi olduğu tahmin ediliyor. Kapağı kaldırma çalışmaları sürüyor.''


HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ
Olayda hayatını kaybedenlerin Fatih Açıkel, Sadık Kuruçay, Hüsamettin Taşsümer, Hüseyin Bayrak ve Güven Demirer olduğu tespit edildi. Cesetlerin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.
Olayda yaralanan ve Samsun'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların ise Ali Başkaya, Yüksel Demir, Ali Bayraktar, Erdinç Demirer, Şükrü Demirer, Engin Gür, Mehmet Çomat, Mustafa Eren, Tayfun Mumcu, Hakan Temiz ve Fevzi Taştümer olduğu belirlendi.