Y.O. tecavüz suçundan yargılanmaya başlanırken; S.K. şikayetçi olmadığını belirterek, "4 yıl arkadaşlık yaptık. Sonra birlikte kaçtık. Kendisinden şikayetçi değilim" dedi. Mahkeme, sanığın dinlenmesi ve S.K.’nın ’kemik yaşının’ tespit edilmesi için duruşmayı erteledi.

İlkadım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde oturan S.K., aynı mahallede arkadaşı olan Y.O. ile anlaşarak 2010 yılı Eylül ayında kaçtı. Ailelerin araya girmesi üzerine 2 çocuk, mahallede düğün yapılarak resmi nikahsız evlendirildi. Geçen yıl Temmuz ayında S.K. erkek çocuk dünyaya getirince doktorlar durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Y.O. gözaltına alındı. Ancak, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme S.K.’nın kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyleyince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Y.O. ilk duruşmaya gelmedi. Kucağında bebeğiyle duruşmaya gelen S.K. ise, sanıktan şikayetçi olmadığını bildirdi. Y.O ile 4 yıldan bu yana arkadaşlık yaptıklarını anlatan S.K., "Anlaşarak kaçtık. Daha sonra ailelerimiz evlenmemize razı oldu. Sonra mahallede düğün yaptık. Ondan sonrada birlikte yaşamaya başladık. Bir çocuğumuz oldu" diye konuşarak yaşının nüfus kayıtlarına küçük yazdırıldığını ileri sürdü. Mahkeme gelmeyen sanığın dinlenmesi ve küçük kızın gerçek yaşının tespi için duruşmayı erteledi.