Samsun'da sokakta yürüyen 17 yaşındaki B.E.'ye önce laf atttığı ardından da sarıldığı iddia edilen 27 yaşındaki Ersan M., 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Canik İlçesi Soğuksu Uludağ Mahallesi'nde geçen yıl ocak ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre, işe giden B.E'.yi gören Ersan M., kıza önce laf attı. Ardından da takip etmeye başladı. Evli ve 1 çocuk babası Ersan M.'nin arkasından sarıldığı B.E. bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine Ersan M. kaçtı. 4 gün sonra kendisine tacizde bulunan Ersan M.'yi sokakta gören kız, polisi arayarak yakalattı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ersan M., Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra kızın şikayetten vazgeçmesi üzerine tahliye oldu. 'Hürriyetten yoksun bırakma' ve 'cinsel istismar' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Ersan M., son kez hakim karşısına çıktı. B.E.'yi tanımadığını belirten sanık, "Ben böyle bir suç işledim. Kendisini tanımam. Sokakta yürürken polisler gelip beni aldı. Neden beni suçluyor, bilmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ersan M.'nin genç kızın hürriyetini kısıtlamadığını belirterek bu suçtan beraatine karar verirken tacizden 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.