Samsun'da 3.5 yıl önce, bir soruşturma kapsamında tanışıp arkadaş olduğu o dönem 30 yaşındaki A.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan jandarma astsubay M.C. beraat etti.

2009 yılı Mayıs ayında meydana gelen olayda, Samsun İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kurupelit Jandarma Komutanlığı'nda asayiş tim komutanı olarak görev yapan ve o dönem 35 yaşında olan evli ve bir çocuk babası Astsubay M.C., bir soruşturma kapsamında tanıştığı A.Y.'yi, daha sonra otobüs durağında gördü. Genç kadını otomobiline alan M.C., iddiaya göre boş bir araziye götürerek cinsel ilişkiye girmek istedi. A.Y. kabul etmeyince de zorla oral seks yaptırdı.

Telefonla bir arkadaşını arayarak kendisini almasını isteyen A.Y., olayın ardından gittiği evinde Emniyet Müdürlüğüne internetten mesaj atarak, astsubayın kendisine tecavüz ettiğini bildirdi. Kısa süre sonra yakalanan M.C., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İl Jandarma Komutanlığı tarafından da başka bir yere görevlendirildi.

'RIZASIYLA OLDU' DEDİ

15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan M.C., daha önceki ifadelerini tekrar ederek, genç kadının kendisine iftira attığını ileri sürdü. A.Y.'yi olaydan 1.5 yıl önce bir soruşturma kapsamında tanıdığını söyleyen M.C., "Arabanın arka koltuğuna oturdu. Konuşmak için bir ara durduk. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Daha sonra yakınlaşma oldu. Onunda rızasıyla cinsel ilişkiye girecektik. Ancak regl olduğunu söyledi. O yüzden oral seks yaptı. Bu da kendi rızasıyla oldu" dedi.

SON DURUŞMADA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Daha önceki celselerde sanığın kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girmek istidiğini, ancak regl olduğu için yapamadığını öne süren ve "Beni ölümle tehdit ederek oral seks yaptırdı" diyerek şikayetçi olan A.Y., son duruşma ifadesini değiştirdi. A.Y., "Olay günü buluştuk. Arabasına kendi rızamla bindim. Olay yerine de kendi rızamla gittim. Orada kendi rızamla oral seks yaptım. Ancak daha sonra aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında beni hırpaladı, hakaret etti. Ancak ben kendisinden şikayetçi değilim" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu 6'ıncı İhtisas Kurulu'ndan geçtiğimiz Ocak ayında gönderilen raporda da, genç kadında olaydan bağımsız hafif depresif belirtiler tespit edildiğini, ruh sağlığının etkilendiği ancak bozulmadığını belirtildi. Mahkeme, sanığa yüklenen suçun işlendiğinin sabit olamadığına kanaat getirerek M.C.'nin beraatine karar verdi.