Gelen ilaçları biriktirdim. İntihar etmeyi düşünüyordum. Onda da eşim yakaladı beni ve o durumdan kurtardı” dedi.
Kar, 1989 yılındaki kazadan 5-6 dakika önce ‘şoför yavaş gidiyor’ diye takımdaki bazı arkadaşların şoföre serzenişleri olduğunu, bundan dolayı zincirlerin çıkarıldığını ve daha sonra kaza olduğunu açıkladı.
Polisevi Konferans Salonu’nda yapılan “Her şeye Rağmen Yaşamak” isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Samsunspor Başkanı Emin Kar, hangi şartlar altında yaşam mücadelesi vererek bu seviyelere geldiğini anlattı. Emniyet mensuplarına hayatından örnekler veren Kar, Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde Havza’da geçirdiği kaza sonrası belinin kırıldığını hatırlattı ve kazayla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, kazadan sonra intihar etmek için ilaç biriktirdiğini ancak eşinin kendisini yakaladığını söyledi. Kazadan sonra çok sıkıntı çektiğini söyleyen Başkan Kar, “Kazadan sonra çok sıkıntı çektim. Çünkü Samsunspor’da oynuyorsunuz ve seviliyorsunuz. Kaza sonrası İstanbul’a gittim ve 3 ay kaldım. Ankara’ya gittim, 6 ay kaldım. 15’e yakın ameliyat oldum ve bu ameliyatlar yürümek için değildi. Onların sıkıntısını ve acısını çektim. Gelen ilaçları biriktirdim. İntihar etmeyi düşünüyordum. Onda da eşim yakaladı beni. O durumdan da kurtardı. Geceleri uyumadan beni sabaha kadar kolladı” diye konuştu.

“KAZA SONRASI ARKADAŞLARIMI OTOBÜSTEN BEN ÇIKARTTIM”

Kaza esnasında kendisinin otobüsün en arka sıranın ortasında oturduğunu söyleyen Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, “Kazadan 5-6 dakika önce ‘bizim şoför yavaş gidiyor’ diye takımdaki bazı arkadaşların şoföre serzenişleri oldu. Ondan dolayı zincirleri çıkardık. Zinciri çıkartmasaydık o kaza olur muydu olmaz mıydı bu tartışılır. Ancak senelerdir kimse bu konuyu tartışmadı. O sırada otobüsün üstündeki havalandırmaları açıktı ve arkamızdan Çarşambaspor’un otobüsü geliyordu. Ben onlara o havalandırmadan kağıt yırtıp atıyordum. Yerime oturdum. Ayaklarımı uzattığım esnada bizim otobüsle kamyonun kafa kafaya çarpıştığını gördüm. Ben de önüm açık olduğum için kaza esnasında en ön tarafa savruldum. Kazada belimin kırılmasına rağmen bütün arkadaşlarımı otobüsten çıkartan bendim” şeklinde konuştu

“İNSANLARIN HİÇ BİR ŞEYDEN YILMAMASINI DİLİYORUM”

Kaza sonrası felç kalacağının hiç aklına gelmediğini söyleyen Başkan Emin Kar, “Kaza sonrası OMÜ Tıp Fakültesi’nde ameliyata girdim, çıktım. O dönem TV’ler bu kadar yoktu. Gazeteler bu kadar yaygın değildi. Bir arkadaşıma sordum, o da bana ‘sen haline dua et’ dedi. Ondan sonra hocamızı ve 5 arkadaşımı kaybettiğimi öğrendim. O dönemi çok zor atlattık. Belki çözüm yolu değildi ama çok acı çekiyordum. Bana buradaki doktor ‘git evine yüz üstü yat’ dedi. Ama ben şu anda kendi arabamla buradan çıkıp diğer illere gidiyorum. Çoğu işi tek başıma yapabiliyorum. O konuda insanların hiç bir şeyden yılmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TRABZONSPOR’A KARŞI HEP DAHA HIRSLI OYNUYORDUM”

Samsunspor’a ilk geldiği dönem kökeni Samsun olmayan tek futbolcunun kendisi olduğunu söyleyen Başkan Emin Kar, “Ben Trabzon’dan geldim. O sene şampiyon olduk. 1984-85’ten sonra inanılmaz bir çıkış sağladık. Gurur duydum. 1988’e kadar kupalarda yer aldık. Fenerbahçe’ye 1987’de gol attım. Senede bir gol attım, o da onlara denk geldi. O sene biz iyi bir takımdık. O maçı biz 2-1 kazandık. Sadece bu maç değil ondan önce 4-0 yendiğimiz maçlarda var. Bana sorarsanız ‘en önemli oynadığınız maç hangisi’ diye. Ben, Trabzonspor’a karşı istekli ve fevri hareketlerle oynadım. Trabzonspor’a karşı hep daha hırslı oynuyordum” açıklamasında bulundu.