Bu isimlerden biri de Trabzonlu Hacı Çağlar Mollasalihoğlu oldu. Kazakistan’da çalışmaya giden Mollasalihoğlu, burada ne yazık ki Koronavirüse yakalandı. Ardından Türk yetkililerle iletişime geçen Mollasalihoğlu, hastanede tedavi altına alındı.

Tedavisine devam edilen Mollasalihoğlu, dün sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türkiye’nin Aktu Büyükelçiliğini etiketleyerek teşekkür mesajı yazdı. Koronavirüse yakalandıktan sonra Türk yetkililerle iletişime geçtiğini ve Büyükelçiliğin kendisiyle ilgilendiğini ifade eden Mollasalihoğlu, hastanede tedavi altında olduğunu her gün aranıp sorulduğunu ifade etti.

Mollasalihoğlu’nun şansızlığı ise bu ilk değil. Daha önce de Libya’da çalışırken çıkan iç savaş nedeniyle ülkeden operasyonla tahliye edilen isimlerden. Bu anı ise, “Libya’da çalışırken de çıkan iç savaştan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kurtulmuş biri olarak ülkemin yanımda olması, her zaman Türk bayrağının koruması altında olduğumu bilmek bana binlerce km’den gurur veriyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Kazakistan’dan selamlar” ifadelerini kullandı.