Ulusal medyada bugün Trabzonlu Saral ailesi ile ilgili yapılan manşetlere  İşadamı, Ofspor Başkan Yardımcısı Fatih Saral tepki gösterdi. Saral,  “Sözde ulusal basında son günlerde "40 bin kişilik çete" manşetiyle ailemize Topyekûn saldıran basın kuruluşları bu iddiasını İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığının iddianamesine dayandırmaktadır.
Ailemiz yıllardır sistematik olarak FETÖ adlı terör örgütünün saldırılarına maruz kalmıştır. Eski Ankara Emniyet Müdürü aile büyüklerimizden Cevdet Saral'ın bu yapıyı ilk teşhir eden, bu örgütle alakalı devlet kayıtlarına geçen raporları kamuoyunun malumudur” ifadelerini kullandı.



Saral ailesinin her zaman devletin yanında olduğuna dikkat çeken Fatih Saral,  “Her zaman devletinin yanında ve Vatanın bölünmez bir bütün olduğunu savunan Saral Ailesine , doğruluğu kanıtlanmamış bir iddiayı haber yapıp Ailemize çete demek hangi habercilik anlayışına ve ahlaka  yakışır?
Ailemize bu iftirayı atan savcılar   bu iddiayı kanıtlayamadıklarında acilen  kendilerinin FETÖ terör örgütüyle bağlantısı araştırılmalıdır.
Saral Ailesi kökeni Osmanlı Devletinden günümüze dayanan, Karadeniz'in büyük ailelerinden biridir. Biz kenetlendikçe büyüyen bir aileyiz. Bu iftiralar bizi yıkamaz! Zarar dahi veremez” şeklinde açıklamasını bitirdi.