61SAAT HABER MERKEZİ 

İstanbul Adliyesi 10. Ağır Ceza mahkemesinde Saral ailesi ile Şahin ailesi grupları birbirine girmiş arbede yaşanmıştı. Konuyla ilgili Trabzonlu Saral ailesi  adına ilk açıklama ailenin önemli isimlerinden Fatih Saral'dan geldi. Saral şunları söyledi. 

Bugün Türkiye gündeminde yer alan haberlerde de görüldüğü üzere adliye önünde istemediğimiz görüntüler yaşanmıştır. Bizler Saral ailesi olarak her zaman vatanının milletinin devletinin bayrağının yanında olan hukukun üstünlüğünün savunan insanlarız.

Fakat bugün söz konusu mahkemede 3000'e yakın dostlarımızla sevenlerimizle mahkemeye gittik. Burada mahkeme salonunda koridorlarnda istenmeyen görüntüler olduğu ailemize yönelik ailemizin büyüğü Burhanettin Saral'a yönelik sözlü bir sataşma girişimi olunca tabii ki bunu engellemeye çalıştık bu esnada bazı istenmeyen olaylar görüntüler olmadı değil biz de bunu istemezdik fakat güvenlik  güçlerimiz de sayı olarak yetersiz olunca arbede yaşandı, bizler için oraya gelen dostlarımız  Vedat Şahin'in oğlu ile birlikte  bazı şahıslara linç girişiminde bulundular, böyle olmasını kimse istemezdi.

Zaten ben hemen araya girerek yoldaşlarımızı sakinleştirdim olayın durgunlaşmasını sağladım güvenlik güçlerimize yardımcı oldum ve ortamın sakinleşmesinı ve dağılmasını sağladım. Dediğim gibi biz vatanımıza milletimize devletimize sadık insanlarız İsteriz ki bu tür olaylara muhatap kalmayalım fakat dediğim gibi karşı tarafın kışkırtması nedeniyle bu görüntüler istememize rağmen  Cereyan etmiştir. Ne olursa olsun bizim vatana olan sahipliğimizden ve sevgimizden kimse asla bir şey alamaz. Bizler bildiğimiz yolda bildiğimiz şekilde yürümeye devam edeceğiz.

Bizlerle birlikte olan özellikle bugün bizleri adliye önünde yalnız bırakmayan ailemiz üyelerine ve dostlarımıza teşekkür ederim. Saral ailesi gerek bölgemizin gerek ülkemizin en köklü ailelerinden biridir ve ailemiz kenetlendikçe büyüyen bir ailedir. Birilerinin iftirasıyla kışkırtmasıyla zannetmesinler ki bu birlikteliğimiz zarar görür aksine biz daha da kenetlenerek milletimize hizmet sevdasıyla yolumuza devam ederiz. 

Saral Ailesi adına
Fatih SARAL