Buradan son durak olarak Sarıçiçek köyüne varan sporcular, tamamı karlı 12 kilometrelik parkuru yaklaşık 4 saatte tamamladı.
Köy sakinlerinin rehberliğinde yürüyüşü gerçekleştiren sporcular daha sonra yanlarında getirdikleri ve köylüler tarafından kendilerine ikram edilen gıdaları tüketti. Sporcular, Sarıçiçek köyünde Gümüşhane’nin önemli kültürel turizm değerlerinden olan Sarıçiçek Köy Odalarını gezdikten sonra araçlarla Gümüşhane’ye döndü.
Kulüp olarak düzenledikleri yürüyüşlerin en büyük amacının tarihi ve kültürel turistik güzellikleri daha geniş kitlelerle paylaşmak, daha yakından görüp incelemek olduğunu kaydeden kulüp başkanı Mustafa Akbulut, “Sarıçiçek köyümüzde atalarımızın ahşap nakış ve işlemeciliğinde ne kadar mahir olduklarını görüp gururlandık ve göremeyenlere şehrimize çokta uzak olmayan bu köyümüzü ziyaret edip hem ahşap nakış işlemeciliğini hemde bölgemiz insanının misafirperverliğni yerinde görmelerini tavsiye ediyoruz. İlgi ve alakalarından dolayı Sarıçiçek köylülerimize teşekkür ediyoruz” dedi.