Trabzon’da bir restoranda kahvaltılı bir basın açıklaması düzenleyen Keleş, güçlü bir kadro ile yönetime talip olduklarını söyledi. Servisçi esnafının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Keleş, seçilmeleri durumunda sorunların çözümü için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Keleş, “Yeni bir kadro güçlü bir yönetim tabiri caizse işinin ehli arkadaşlarımla yola çıktım. Yüce rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın diyerek neden aday olduğumuzu kısaca açıklayayım. 2003 yılında kurulmuş bir odamız olmasına rağmen ne yetkili merciler tarafından dikkate alınıyor ne de kamuoyunda yeterli itibarı görüyor. Bizler bu itibarı kazandırmak için gece gündüz var gücümüzle çalışacağız. Servis İşletmecisi esnafımızın sorunlarını da çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar servisçi için neler yapıldı hangi girişimlerde bulunuldu kimlerle neler görüşüldü neden 10 yılı aşkındır kurulmuş bir odamız olmasına rağmen kendimize ait bir plakamız yok. Neden kimin nerde nasıl çalışabileceği hala belli değil bu sorulara cevap istiyoruz. Ama biliyorum ki bu sorularımın cevabını verebilecek ne bir yönetim var ne de muhattap olabileceğim bir kişi” dedi.

Hatlı araçların hattı dışında çalışıp servis yapmasına da asla izin vermeyeceklerini dile getiren Keleş, “Trabzon Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikle irtibatlı çalışarak bir an önce hakkımız olan plakayı araçlarımıza takıp trafikte servi aracı olduğumuzu ve diğer toplu taşıma yapan araçlarla kolayca ayırt edilmemizi sağlamış olacağız. Milli Eğitimle görüşülerek okul saatlerinin istenilen zamana çekilip böylece araçlarımızın rahat ve daha çok servis yapabilinmesinin önünü açacağız. Servis esnafının kamuoyundaki itibarını yükselterek hak ettiği kimliği en kısa zamanda kazandıracağız. Personel servisleriyle öğrenci servislerini ayıracağız personel servislerinin ihale usulü ile aldıkları servislerinde odamızın gücünü kullanarak bunlara en üst düzeyde yardımcı yapacağız. Hatlı araçların hattı dışında çalışıp servis yapmasına da asla izin vermeyeceğiz. Üyelerimizin hakkı savunulacak yediği ekmeği de büyüyecektir. İlçelerden gelen öğrenci servislerine öncelik tanınıp ilden de öğrenci toplayıp ilçelere götürmelerinin önünü açacağız. Böylece ilçeden ile ilden ilçeye boş gitmeyip esnafımızın daha çok gelir elde etmesinin sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Herkese eşit ekmek, eşit kazanç sağlayarak öğrenci dağılımdaki adaletsizliği de ortadan kaldırmış olacağız” diyen Keleş, “Okul idareleriyle ve okul aile birlikleriyle birebir muhattap olup eğitim öğretimin başlangıcındaki karmaşa ve kaosu sonlandıracağız. Böylece herkese eşit ekmek, eşit kazanç sağlayarak öğrenci dağılımdaki adaletsizliği de ortadan kaldırmış olacağız. Taşımalı eğitim Trabzon Belediyesi özel izin belgesi olamayan üyelerimize öncelik tanıyarak bu taşımacılığı onların yapmasını da sağlayacağız. Bizlere genel kurulda görev verildiği takdirde ilk günden itibaren almış olduğumuz bayrağı en üst seviyelere zirveye taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Amacımız ve tek yegane hedefimiz servis işletmecisi esnafının kazanmasıdır” şeklinde konuştu.