AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, kadınları yok sayan zihniyetin siyasette başarı yakalama şansının olmadığını belirterek, “Trabzon seçmenin yüzde 51’i kadın. Kadını yok sayan zihniyete kadınlarımız gereken dersi verecektir. Bu seçimin sonucunu kadınlar belirleyecek” dedi.

Önceki gün Akçaabat’ta kadın kollarının düzenlediği programa katılan Köseoğlu, seçim çalışmalarını Ortahisar ilçesindeki ev ziyaretleriyle sürdürüyor.

 AK Parti’nin kadınlara sözde değil özde değer veren bir parti olduğunu belirten Köseoğlu, “CHP’nin Trabzon’daki il başkanı bir kadın, hemcinsimiz. Ben isterdim ki il başkanı kadın olan bir partinin listesinde de bir kadın milletvekili adayı olsun. Ama maalesef listede bir kadın adayları yok. MHP, Trabzon’da geçen dönem kadın aday gösterirken bu dönem bu cesareti gösteremediler. Kadınlara sahip çıkmadılar. CHP İl başkanı Güzide hanımı 2009’da meclis üyesi seçildiğinde arayıp tebrik etmiştim. Gurur duyduğumu ilettim. 3-4 ay önce il başkanı olarak atandığında AK Parti milletvekili aday adayı olarak aradım, tebrik ettim. ‘Güzide hanım sizin il başkanı olarak atanmanız bir kadın olarak bizleri de gururlandırmıştır. Umarım kadınlar için çok faydalı çalışmalar yaparsınız. Sizleri bu anlamda tebrik ediyorum’ dedim. Ama gördüm ki bizi mahcup ettiler, gerçekten. Ben milletvekili adayı oldum, beklerdim ki nezaketen de olsa Güzide hanım bizi arasın tebrik etsin. ‘Ayşe hanım Trabzon’un tek kadın milletvekili adayı olarak sizleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum’ desin. Trabzon’daki seçmenin yüzde 51’i kadın. Bu seçimin sonucunu da kadınlar belirleyecek. Hiç endişeniz olmasın” diye konuştu.

Köseoğlu, CHP’li ve MHP’li kadınların da temsilcisi olacaklarını belirterek, “CHP’li ve MHP’li kadınların da temsilcisi biziz, onlar için de çalışacağız inşallah. Kadının halinden kadın anlar. Trabzon’daki tek kadın milletvekili adayı olarak bütün kadınlarımızdan özel katkı ve çaba bekliyorum. Trabzon’da çok güzel bir ekip oluşturduk. Milletvekili adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetli ve hepsinin ilk dönemi. Kaptanımız Süleyman Soylu, koşuyor, yorulmak nedir, bilmiyor. Allah razı olsun. Trabzon için müthiş bir mücadele veriyor. Bu ekiple Trabzon şaha kalkacaktır” dedi.

Köseoğlu, Beşirli, 2 Nolu Erdoğdu ve Yeşiltepe mahallerinde ev ziyareti gerçekleştirdikten sonra esnaf ziyareti de yaparak vatandaşların sorunlarını dinledi.