Ak Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, Maçka’daki projelerle ilgili konuştu. Başkan Kongur yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Son zamanlarda Sümela Manastırı ve çevresinde ziyaretçilerin can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ülkemizin önemli bir kültür varlığı yapıya zarar veren kaya düşmesi olaylarının sıklıkla yaşanması nedeniyle, bölgede kayaların güçlendirme çalışmaları başlatılmıştı.

Sümela Manastırı şu anda restorasyon çalışmaları sebebiyle kapalı durumda. Çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Bazen eleştiriler oluyor ama bu çalışmaya saygı duyulması gerekmektedir. Taş düşme olayları basit bir olay değildir. Kaya düşmesi sonucu çok sayıda ölümlere şahit olduk. Allah’a şükür Sümela Manastırında böyle bir olay yaşanmadı. Çalışmalar bittikçe biten alanlar ziyarete açılacak.

KAPALI OLMASI TÜRKİYE’Yİ ETKİLİYOR

Sümela Manastırı’nın kapalı olması sadece Maçka veya Trabzon’u değil Türkiye’yi etkiliyor. Bunun farkındayız ve çalışmalar için gerekiyorsa yapılmaktadır.  

MESİRE ALANI KURULUYOR

Maçka’da ayrıda şu anda 46 dönem ormaniye alanından belediyeye tahsis yapıldı. Orada mesire alanı yapılacak.

BAYRAKTEPE MAÇKA’NIN BOZTEPE’Sİ OLACAK

Bayraktepe Restoran çalışmaları devam ediyor. Burası bittiğinde Maçka’nın Boztepesi olacak. İlçemizde yeni bir alan meydana çıkacak. Bu proje de bitme aşamasına geldi.

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYENLERE TEŞEKKÜRLER

İlçemiz için Maçka Belediye Başkanımız Koray Koçkan ile birlikte durmadan çalışıyoruz. Bu projelerde bizden desteğini esirgemeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu ve tüm vekillerimize teşekkür ederiz.”