61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka ilçesinde 15 yaşında şahadete ulaşan şehidimiz Eren Bülbül’ün ailesi için başlattığı konut inşaatını sürdürüyor.

Trabzon’un Maçka ilçesi Yolgören Mahallesinde geçtiğimiz Ağustos ayında terör örgütü mensuplarının girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek isterken Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehid olan Eren Bülbül’ün saldırıya uğradığı yere Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan 3 katlı konutun inşaatına devam ediliyor.

Anne Ayşe Bülbül’ün talebi doğrultusunda altı ‘hayvan besleme yeri’ olacak şekilde projelendiren evin inşaatı olumsuz hava koşullarına rağmen gerçekleştiriliyor. Beton ile ilgili işlemlerin tamamlandığı İnşaatta çalışan hemen bitişik köyden olan ustaların cenazeleri nedeniyle 3 gün ara verilen, inşaatın yapımı olumsuz hava koşullarına rağmen aynı hızla sürdürülüyor. İnşaat çalışmaların yaz aylarına kadar tamamlanarak evin Bülbül ailesine teslim edilmesi planlanıyor.

3 katlı evin beton döküm işlemi tamamlandı şimdi de tuğla örme işlemine başlanacak. Önümüzdeki günlerde çatı malzemesinin takılmasına başlanılacak ve tuğla örme işleminin bitiminden sonra elektrik tesisatı yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker şehit Eren Bülbül’ün annesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi, istedikleri özel bir şey olup olmadığını sordu ve rutin aralıklarla sürekli aileye bilgi vereceğini de ifade etti.