Trabzon'un Maçka ilçesinde düşen çevik kuvvet polisi İbrahim Akın, merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada büyük bir kalabalığın karşıladığı şehit polis için dualar edildi. Babası Fuat Akın, tabutun başından ayrılmazken, mahallede teröre lanet yağdı.
Şehit İbrahim Akın’ın Trabzon’un Tonya ilçesindeki çok samimi arkadaşı kalabalığa seslenerek, “Ben Trabzon Tonyalıyım. İbrahim benim canım ve ciğerim. Onunla birlikte 1 yılı aşkın süredir bir muhabbetimiz ve sevgimiz var. Bizzat özkardeşimden daha ileridir. Beraber Umre yolculuğu yaptık, bir tabağı paylaştık” dedi.
İbrahim ile şehadete ermeden bir gün önce bir Allah dostunun kabrini ziyaret ettiklerini ifade eden arkadaşı, “Oradan geldiğimiz akşam beraber kaldık. Sabah namazını beraber eda ettik. İbrahim daha sonra bana gördüğü rüyasını anlattı. Rüyasında, “Beraber ihramlı bir şekilde Beytullah'ta tavaf ediyoruz. Tavafımız bitiyor, Allah Resulü (sallallahu aleyhi ve sellem) Kabe’nin içerisinden çıkıp, elimden tutarak bir nehrin aşkın şekilde alıp götürüyor” dedi. Ben de, “İbrahim şehadete ereceksin” dedim. Daha sonra bir hocamızla istişare yaptık. İbrahim firdevs cennetine uçmuştur. Allah’ın hakiki manasında şehadet mertebesine ermiştir. Yüce mevlam ona kalkan ve uzanan elleri kırsın” diye konuştu.