Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde PKK'lı teröristler tarafından başından vurularak ağır yaralanan Oflu Polis Memur Necmi Çakır (40) şehit düştü.
 
Of’un Sıraağaç Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Polis Çakır’ın acısı, Of’u ve Sıraağaç’ı yasa boğdu. Aynı zamanda Sıraağaç Mahallesi muhtarı da olan baba Fahri Çakır ile anne Nuriye Çakır acılı haberi yaylada aldı.
 
Acılı haberin Of’a ulaşmasının ardından Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, Sağlık ekipleri ve emniyet yetkilileri ile birlikte Sıraağaç Mahallesi’ne gittiler.
 
Yaylada olan acılı aile haberi alır almaz yakınları tarafından Sıraağaç Mahallesi’ndeki evlerine getirildiler. Kaymakam Arslan ve beraberindekiler ile mahalle sakinleri acılı baba ve anneye taziyede bulundular.
 
5 OĞLUM OLSA HEPSİNİ DE FEDA EDERİM
Basın mensuplarına açıklamada bulunan acılı baba Fahri Çakır; “Vatan sağ olsun. İnanmış insanlarız. Evladımızı vatana şehit verdik. 5 evladım olsa hepsini de bu vatan uğruna feda ederim” ifadelerini kullandı.
 
KİMSE DEVLETE SÖZ ETMESİN
Ağıtlar yakan acılı anne Nuriye Çakır; “Oğlum bana anne ben şehit olursam sakın devlete millete kimse bir söz etmesin. Devlet bizim, Asker bizim, Ordu bizim. Oğlum senin intikamlarını da birileri alacak sen de birilerinin intikamlarını aldın. Anne bir haber duyuyorsun hemen beni arıyorsun. Arama anne Allah’ın dediği olur demiştin” ifadelerini kullandı.
 
Evli ve iki çocuk babası olan Şehit Polis Memuru Necmi Çakır’ın yaklaşık iki ay önce bir yakının cenazesi için memleketine geldiği ve ailesi ile en son o zaman görüştüğü öğrenildi.
 
Şehit Polis Çakır’ın naaşının bu aşam 19.30 sularında Trabzon'a getirileceği ve 6 Kasım Cuma günü Cuma Namazını müteakip Of Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sıraağaç Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.
Of Ajans