Dernek Başkanı Ziynet Şenel, bu seneki yılın annelerinin asker polis eşleri ve anneleri olduğunu açıkladı.

1992 yılında Trabzon’da kurulan Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi, Anneler Günü nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

Basın toplantısına Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in eşi Sevilay Çevik, şehit babası İsmail Yılmaz Karakaş ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Türkiye Genelinde yılın annelerinin asker polis eşleri ve anneleri olduğunu söyleyen Şenel; “Biz anneler bu vatana hizmetin bir ibadet olduğunu bilerek yolumuza devam edeceğiz. Bizler dünyada ve yurtta barışın elçileri ve temsilcileriyiz. Vatan için bayrak için canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerinin önünde saygıyla eğilirken bizlere haklarını helal etsinler diyoruz. Ülkemizin son zamanlardaki saldırılar karşısında birlik ve beraberliğimizin askerlerimizin başarıları için Türk Anneler Derneği olarak adeta birbirimizle yarışırcasına tüm şubelerimizde maddi manevi yardımlarla destek olmanın mutluluğunu yaşadık. Tüm annelerimizi ve tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz” diye ifade etti.

Açıklamanın sonunda şehit babası Karakaş üzerinde Türk Bayrağı resmi olan pastayı kesti. Pasta kesildikten sonra Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in eşi Sevilay Çevik’e çiçek takdim edildi.