13 Eylül 2015’te Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Polis Memuru Soner Yıldırım’ın babası Muhammet Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tutuklanarak Cezaevine gönderilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşini aramasına tepki gösterdi.
 
Yıldırım tepkisini dile getirerek “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün koltuğunda oturuyor vatana ihanet edenleri savunuyor. CHP’nin başından derhal istifa etsin HDP’nin başına geçsin. PKK’nın arka bahçesi yaptı partiyi” dedi.
 
Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım’ın babası Muhammet Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun vatana ihanet edenleri savunduğunu ifade ederek: “Ben Şehit Soner Yıldırım’ın babasıyım.
 
Bizim içimiz kan ağlarken bizi aramadı. Benim kendi Trabzon’umun ileri gelenleri, siyasetçileri, komşularım aradı bu bana yeter. Yıllardan beri bu memleketi bir iç işleri bakanı işini yapmaya çalışıyor. Yardımcı olunacağına, vatanın bekası için biz çalışacaklarına duruyorlar. Kemal kılıçdaroğlunun yaptığı ihanet başka. CHP Genel Başkanı Atatürk’ün koltuğunda oturuyor vatana ihanet edenleri savunuyor.
 
Demokrasi, hukuk diyor evet tabiî ki olması lazım. Madem öyle onlar gidip neden ifade vermedi. Devlet Bahçeli ve Deniz Baykal verdi onlar neden vermedi?” diye konuştu.
 
Herkes Hesap Verecek
 
Şehit babası Muhammet Yıldırım herkesin yargı önünde hesap vereceğini ifade ederek şunları kaydetti: “Yargıda hukukta eksikliklerimiz var bunu biliyoruz. Ama sen kimi savunuyorsun. O çukurları açanlar bir zamanlar arkadaşlarındı. Şimdi yandaşın mı oldular? Çok hevesliyse CHP’nin başından derhal istifa etsin HDP’nin başına geçsin. PKK’nın arka bahçesi etti partiyi. Vatan elden gidiyor. Bütün Avrupa Birliği ayağa kalktı
 
Türkiye’ye çullandı. Bizim dünya da bizden başka dostumuz yok. Bunun siyaseti yok. Kimseye güven kalmadı. 15 Temmuz’u ve öncesi gördük. Herkes yargının önüne gelecek. Gelsinler ki bizde biraz nefes alalım. Yeter artık ne yapmak istiyorlar. Bizden ne istiyorsunuz bizden dünyamızı aldınız. Ahrette bir işimiz var. Biz yaşayan ölüyüz. Her gün üç tane beş tane şehit herkesin annesi babası var. Oğlum dedi ki şehit olmadan önce “baba ben Şırnak’a gitmesem kim gidecek” bu vatan iki tane çapulcuya mı kalacak. Kılıçdaroğlu çapulcusun istifa et o partiden. O kadar hevesli isen HDP’nin başına geç.” (Taka- Sonay Çaluk)