Samsun’da 8 yaşındaki Ece Gürel, arife gününde anne ve kardeşi ile birlikte ziyaret ettiği şehit babasının mezarlığına yazdığı mektup ve çizdiği resmi bıraktı.
Giresun'da iki yıl önce terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel'in 8 yaşındaki kızı Ece Gürel, babasına yazdığı bayram mektubu ile duygulandırdı. Annesi Asuman Gürel ve kız kardeşi Ezgi Gürel ile Kurban Bayramı öncesi babasının mezarını ziyaret eden 8 yaşındaki Ece Gürel, şehit babasının hem resmini çizdi hem de ona bir mektup yazdı. Bir hafta önce yazdığı mektubu vermek için babasının kabrine giden Ece, 6 yaşındaki kız kardeşi ile annelerinden yardım alarak babasının mezarlığına ayrı ayrı çiçek dikti. Daha sonra küçük ellerini açıp şehit babalarına dualar okuyan iki kız kardeş, babalarının mezarlığından bir süre ayrılmadı. Ece, babası için yazdığı mektubu ve çizdiği resmi daha sonra babasının mezarına koydu.
Yazdığı mektubu okuyan minik Ece, “Bir hafta önce babama mektup yazdım. Şimdi bayram ziyaretine geldim. Babamı çok sevdiğim için bu mektubu yazdım. Mektubumda, ‘inşallah babamı rüyamda görürüm’ yazdım. Bir de resim çizdim. ‘Babacım sen benim bir tanemsin, hep yanımda ol. Seni çok seviyorum, inşallah rüyalarımda görürüm’ şeklinde yazdım” dedi.

ŞEHİT UMUT’UN BABA YÜREĞİ

Hakkari'de şehit düşen Piyade Er Umut Bulut'un babası Mustafa Bulut ise arife gününde oğlunun mezarını ziyaret edip hasret giderdi. Oğlunun mezarını her cuma ve pazar günü, her bayramda ziyaret ettiğini belirten baba Mustafa Bulut, oğlu Umut’un mezarında dua okudu. Daha sonra oğlunun mezarına su döken baba Bulut, “Bu sene 4. bayram oldu ve 4 bayramdır ayrıyız. Çocuk şehit oldu, işte gelip gidiyoruz ama yüreğimiz hala yanıyor. Durum meydanda, evlat acısı hiç bir zaman unutulmuyor. Allah böyle bir acıyı bir daha kimseye yaşatmasın. Her bayram her cuma her pazar onu bir canlı gibi burada bırakmak istemiyoruz, görmek istiyoruz” diye konuştu.
Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı Köyü Jandarma Karakolu’na takviye olarak giden komando time pusu kuran PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu’nun ailesi de şehitlerinin mezarlığını ziyaret edip dua okudu.