61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, Somali’de Şehit Eren Bülbül Somali Yetimhane’si yapılacak. Konuyla ilgili İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim kurulu ve Başkanı Zühtü Kalma açıklama yaptı. 
Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalma, “2015 Ünicef raporlarına göre dünyada 400 milyon yetim çocuğun olduğu tahmin edilmektedir. Bu yetimlerin iinde Myammar, Afganistan, Çin, Irak ve Suriye’deki yetimler bulunmamaktadır. Dünyadaki bu yetimlerin yarısı sokaklarda hayatlarını sürdürmektedir. İHH İnsani Yardım Vakfı ilkesel olarak yetimleri annelerinin veya 1. derece yakınlarının yanında desteklenmektedir. Dünyada bu yetimlerin sayısına her gün 10 bin, her yıl yaklaşık 3,5 milyon çocuk eklenmektedir. 
Kimsesiz yetimlerimiz için İHH insanı yardım Vakfı yetimhane çalışmaları yürütmekderirn. Dünyada şuanda için 11 ülkede 32 yetimhane faaliyettedir. Bangladeş, Filipinler, Türkiye e inşallah bizim de Trabzon İHH olarak açacağımız yetimhaneler ile bu sayı 37’ye çıkacaktır. Yetimhanelerimizde yaklaşık 3 bin kutsal emanet hayata hazırlanmaktadır” dedi. 
Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi ile ilgili de konuşan Kalma, “Bu projemiz Trabzon olarak hepimizin projesidir. Yetimhanemizin ismi Maçka’da şehit edilen “Eren Bülbül” adına olacaktır. Hem şehidimizin adını o ücra köşede yaşatmak hem de kutsal emanetlerimizi daha güzel şartlarda haata hızarlamak amacındayız. 
Bu projeye destek olamk amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun hamiliğinde inşalah Zorlu Otel’de bir program planlamaktayız. Programımız 18 Şubat 2018 Pazar günü saat 19:00da gerçekleştirilecektir” dedi.