Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık konutuna yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Fatih Safitürk’ün aslen Trabzonlu olduğu ortaya çıktı.

Ailesinin 50 yıl önce Çaykara’dan Sakarya’ya göç ettiği öğrenilirken şehit kaymakam Safitürk’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu öğrenildi.

Şehit Safitürk'ün cenaze törenine katılan Bakan Soylu, Safitürk’ün şehadetinden 3 gün önce beraber olduklarını anlattığı sırada , bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman tekbir sesleri ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla sözü kesilen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Safitürk, hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki... Yüzü, gözü, inancı, sevgisi, cesareti aynı zamanda edebi ahlakı... Kimse yanlış anlamasın. Gözyaşlarımız muhakkak acımızdandır ama bu gözyaşlarımızın her birinin dua niyetiyle olduğunu bilmenizi isterim. Biz aynı zamanda uzaktan akrabaydık. Bir bakanla bir kaymakamla o mesafesini hiç unutmam. 'Akrabayız Muhammed Fatih', 'Sağolun Sayın Bakanım.' O büyükelçiler HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar, terör örgütüne cesaret veriyorlar ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya çok net anladı. Bugün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildiler. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Onlar bu toprakların değil, bu topraklara başka yerlerden talimat verenlerin ve efendilerinin orada adlarına oturuyorlardı.
Dinimizin de emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız ama onlar diridirler ve bizimle beraberdirler. Ten ölür o hep ismi babasıyla beraber buluşturduğu evladıyla beraber olacaktır. O hep eşiyle annesiyle akrabasıyla ve bu milletle beraber olacaktır."